18.07.2024.

05:58

Foto: printscreen

Sport

Aaaaa... Urlik Jokića i pogled koji ubija! Ovako se igra za Srbiju (VIDEO)

"Orlovi" su doživeli brutalan udarac od rivala na Olimpijskim igrama. Odolevali su Amerikancima 15 minuta, a onda su Lebron i društvo ubacili u brzinu i na kraju slavili sa ubedljivih 105:79 (28:28, 31:17, 24:13, 22:21).

Ali, Jokić je pokazao da je pravi lider i koliko mu je stalo da pobeđuje u dresu svoje zemlje. U jednom trenutku nakon što je postigao koš i trčeći ka svojoj polovini glasno podviknuo saigračima da zategnu odbranu. Videla se vatra u Nikolinim očima, pogled koji ubija, koji viđamo dok igra u dresu Denvera u NBA, što će nam bez sumnje biti od pomoći kada krene prava borba za medalju u Francuskoj. 

Najraspoloženiji u srpskom timu je bio upravo Nikola Jokić sa 16 poena, ali to nije bilo dovoljno da se zaustave briljantni Ameri. Srbija je posle pobeda u zatvorenim mečevima sa Holandijom, a potom i protiv Francuske, poražena od Australije i Amerike na turniru u Abu Dabiju. Za poslednje dve provere selektor Pešić nije mogao da računa na kapitena Bogdana Bogdanovića, koji je bio na nezvaničnom zagrevanju, ali niko nije hteo da rizikuje sa njegovim nastupom.

Srbija se iz Abu Dabija vraća u Beograd. U nedelju igrati protiv Japana, a dan kasnije protiv Grčke. Oba meča biće odigrana u Beogradskoj areni.