21.07.2024.

21:44

Foto: Starsportphoto©

Sport

Bravo, majstori! Srbija razbila Japan u Areni

Naši momci su u Beogradskoj areni na Novom Beogradu uspešno prošli pretposlednju pripremnu utakmicu pred put u Pariz, na najveću svetsku sportsku smotru koja će se održavati od 26. jula do 11. avgusta.

Očekivano su slavili protiv dosta manje kvalitetnijeg Japana, a ono što je još važnija vest je da se u tim posle povrede noge vratio Nikola Jović koji je dobio veliki aplauz po ulasku na teren u prvoj četvrtini.

Informer

 

Dvocifreni u našem timu bili su Nikola Jokić sa 18 poena, Bogdan Bogdanović (15), Ognjen Dobrić (14), Vasilije Micić (12) i Filip Petrušev (17), a na drugoj strani istakao se Rui Hačimura sa 29 poena.​

Od samog starta bila je jasna razlika u kvalitetu. Za sve prisutne, ali i gledaoce kraj malih ekrana, bilo je divno gledati sjajne napade izabranika iskusnog selektora Svetislava Pešića. Ognjen Dobrić je odlično počeo meč, Marko Gudurić je bio sjajan u odbrani, Milutinov zakucavao, Jović je upisao prve poene posle povrede, a viđene su i trojke Vasilija Micića i Filipa Petruševa.

Efikasni su bili i Bogdan Bogdanović i prva zvezda tima Nikola Jokić, ali su pred kraj druge četvrtine "orlovi" pomalo posustali.

Japanci su dali četiri trojke zaredom, dok su naši momci srljali iz greške u grešku, pa su na poluvreme otišli sa prednošću od sedam poena (59:52), iako su u jednom momentu imali 15.

Informer

 

Furiozno su krenuli vicešampion sveta u drugo poluvreme i ekspresno vratili dvocifrenu prednost. Japanci nisu odustajali od svoje taktike i šutirali su, ali nisu mogli mnogo da urade. Treća četvrtina završila se atraktivnim potezom Nikole Jokića za potpuno oduševljenje u dvorani.

"Orlovi" su rutinski priveli meč kraju, a u poslednjoj četvrtini na teren su ušli i Uroš Plavšić i Ognjen Jaramaz kog do tada nismo videli u ovom meču.

Podsetimo, u sastavu nije bio samo Dejan Davidovac koji pokušava da se oporavi od povrede kuka i otputuje u Pariz.

"Orlove" sutra takođe od 20.00 očekuje duel sa Grčkom, što će biti poslednja provera pred Pariz gde će igrati u C grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Portorikom i Južnim Sudanom. Ekipa selektora Svetislava Pešića putuje u sredu u prestonicu Francuske.