• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

20.07.2024

19:07

Dovoljno ili malo? ESPN prognozira košarkašima Srbije srebro na OI

Reuters/EPA

Olimpijske igre

Dovoljno ili malo? ESPN prognozira košarkašima Srbije srebro na OI

Podeli vest

Košarkaška reprezentzacija Srbije zauzeće drugo mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, tvrdi prestižni sportski sajt "ESPN".

Istaknuti novinari popularnog portala pravili su analizu svih 12 selekcija koje učestvuju na najvećoj svetskoj smotri i zaključili da su izabranici Svetislava Pešića odmah iza Amerike. Nema dileme da svi "drim tim" apostrofiraju kao prvog favorita, ali naš tim predvođen jednim od najboljih košarkaša današnjice Nikolom Jokićem, takođe sanja zlatno odličje.

Foto: Starsportphoto

 

Neki bi rekli da je i drugo mesto dovoljno, drugi opet da se nećemo zadovoljiti ničim osim zlatom, a ono što je izvesno je da nas čeka fantastična borba. Srbija će u grupi odmeriti snage sa Amerikom, Portorikom i Južnim Sudanom. Turnir će početi 27. jula i trajaće do 11. avgusta, kada će biti finale. Prvi deo, odnosno po grupama, biće na stadionu "Pjer Moro" u Lilu, a druga faza takmičenja biće u dvorani "Bersi" u Parizu. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Kako je opisao "ESPN" najjači Pešićev adut je centar Denvera Jokić. 
"Situacija u vezi sa Srbijom je jednostavna: osvojila je srebro prošle godine na Filipinima, pobedivši Kanadu u polufinalu, pre nego što je u finalu izgubila od Nemačke sa šest razlike. Tim je to uradio bez možda najboljeg igrača sveta. Jokić se odmarao prošlog leta nakon naporne sezone do titule sa Denver Nagetsima, ali se ove godine vratio u Srbiju. Od šest najistaknutijih kandidata za zlato, Srbija ima najmanje minuta u NBA ligi. Ipak, Jokić je dovoljno dominantan da to nadoknadi, a Bogdanović i Vasilije Micić takođe mogu mnogo da doprinesu. Srbija je impresionirala time što je pobedila Francusku sa 79:67 na egzibiciji u Lionu. Utakmice u Abu Dabiju nisu relevantne, jer je Srbija odmarala ključne igrače" navodi "ESPN". 

Na prvo mesto postavljena je Amerika, druga je Srbija, dok u analizi treće pripada Kanadi. Četvrta je Francuska, a šampion sveta Nemačka zauzima tek petu poziciju. Zatim idu redom Australija, Grčka, Španija, Brazil, Portoriko, Južni Sudan i Japan. 

Podsetimo, prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković nedavno je za Informer rekao da bi voleo da bude deset medalja, pa nije važno kojih.

Foto: tanjug

 

 

- Opet polažemo nade u Novaka Đokovića i Ivanu Španović. Tu su i ženska odbojka i muška košarka. Zatim streljaštvo, onda basket 3x3. U rvanju takođe može da se desi. Ali to se baš nikad ne zna. Na kraju može da podbaci neko u koga svi verujemo, a da nas neko drugi iznenadi. Ne želim da im stvaram opterećenje, jer su mlade, ali Angelina Topić i Adriana Vilagoš bi mogle da se vrate sa medaljama. Ozbiljno rade, fantastične su, ali imajte na umu da su Igre svetska fešta, prati ceo svet, jedni hvale drugi kritikuju, mediji izveštavaju o svakom detalju. Ogroman je to pritisak sa kojim ljudi moraju da nauče da se nose i tu je iskustvo bitno - rekao je tada Maljković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija