22.07.2024.

23:13

Foto: Starsportphoto

Sport

Dobrić posle pobede nad Grčkom! Spremni smo za Olimpijske igre (VIDEO)

"Orlovi" su u ponedeljak uveče u punoj Beogradskoj areni održali čas košarke selekciji Grčke i pobedili ih sa 94:72, čime su najavili da su spremni za najveću sportsku smotru.

Dobrić je zadovoljan kako je ekipa odigrala protiv "helena" i istakao je da su spremni za izazove u Francuskoj. 

- Iskreno, mislim da smo dobro izgledali, da smo radili baš ono što smo želeli. Sve je funkcionisalo kako treba u napadu i odbrani, što nam je bilo i bitno u ovoj poslednjoj proveri. Ostalo je još par dana do prve utakmice, mislim da je ekipa spremna i idemo da ostvarimo tamo što bolje rezultate - rekao je Dobrić. 

On je otkrio da im je selektor Svetislav Pešić posle utakmice rekao da će konačan spisak putnika biti poznat u utorak.  

- Trener je pričao o tome posle utakmice, ali još se ne zna, mislim da će sutra biti odlučeno u toku dana - kratak je bio bek "orlova".

Dobrić je istakao da je zadovoljan svojom formom i da se nada će pomoći saigračima da na Igrama stignu do medalje. 

- Osećam se dobro na terenu, imam samopouzdanje i trener Pešić mi veruje. Mislim da sam samo nastavio tamo gde sam stao u Manili što se tiče utakmica u reprezentaciji i nadam se da će to sada biti još bolje. Cilj je da pomognem timu koliko god mogu da dođemo do medalje - istakao je novi stari košarkaš Crvene zvezde. 

Informer

 

Srpski reprezentativac se na kraju osvrnuo i na predstojeće protivnike na Igrama.

- Znamo mi da je Južni Sudan izuzetno dobra ekipa, fizički jako dominantna. To su i pokazali. Mi nismo nikoga potcenili, ni Portoriko, ni Južni Sudan, pogotovo ne Ameriku. Mislim da u te utakmice moramo da uđemo fokusirani, nema potcenjivanja jer sve su to ekipe koje igraju jako dobru tranziciju, atletski su dobro građeni, moramo da pokažemo naš kvalitet i da u tim utakmicama pobedimo - zaključio je Dobrić.