23.07.2024.

12:45

Foto: Shutterstock

Sport

Stop za Mek! Zabranjen čuveni lanac brze hrane za sportiste u Parizu!

Fenomenalna, zdrava hana poput poširanih jaja, krema od artičoke, raznih vrsta sireva, tartufa i ne toliko zdravi, ali nezaobilazni francuski kroasani, samo su deo menija koji su vrhunski kuvari spremili za Olimpijske igre u prestonici Francuske (26. jul - 11. avgust).

- Vredi istaći da će ovo biti mnogo zdravije Olimpijske igre od prehodnih. Neće biti Mekdonaldsa, služićemo mnogo zdraviju hranu. Biće mnogo manje brze hrane, zaista pokušavamo da ponudimo visok kvalitet. Pokušali smo da promovišemo dobro poznatu francusku kuhinju, koja naravno ima veliku reputaciju širom sveta. Jedna od stvari koje su specifične je što će šef kuhinje biti kuvar sa Mišelinovom zvezdicom, pa će sportisti moći da otkriju vrhunske francuske specijalitete, a moram da kažem da imamo četiri kuvara sa Mišelinovom zvezdicom i njihovih osam recepata - rekao je Filip Vurc, šef keteringa Olimpijskih igara 2024, potvrdivši da čuveni lanac brze hrane nije više sponzor prestižnog takmičenja.

Otkriveno je da će biti posluženo preko 800 hlebova dnevno, da će svega biti u izobilju i da sportisti ne moraju da se brinu za ishranu.

Inače, Nikola Rađen, bivši vaterpolo reprezentativac Srbije, pričao je pre nekoliko dana na Informer televiziji o israni sportista na Igrama i činjenici da je čuveni "Mek" jedan od sponzora, ali sada je jasno da ove godine brza hrana neće biti dostupna učesnicima.