27.07.2024.

19:20

Foto: Informer/Starsportphoto

Sport

Vučić o Jokiću: Javno sam ga molio da igra, a on je sam doneo odluku!

Danima je trajala saga oko toga hoće li jedan od najboljih košarkaša sveta učestvovati na Igrama. Informer je ekskluzivno obradovao naciju da će centar Denvera nastupati, a predsednik Srbije opisao je u kojoj meri je on dao doprinos Jokićevoj odluci. 

Informer

- Tako što sam ga javno molio, ali mislim da nisam dao doprinos. On je odlučio, ja sam samo mogao da ga molim. Ja bih želeo da bude porodica njegova na okupu, da mu brata ne gone Amerikanci. Mislim da imamo dobro ekipu, jedini nemamo strance u ekipi. Nismo kupovali nečije državljanstvo. Svi koji dođu od Crnogoraca, Hrvata, kupuje za pozicije koje su deficitarne. Kod nas igraju oni koji su odrasli u našoj zemlji i koji su imali državljanstvo Srbije - rekao je Vučić za "Telegraf".

On je ocenio da će izabranici Svetislava Pešića igrati u finalu i samo je pitanje koju medalju će osvojiti.

Informer

 

- Posebno sam ponosan zbog toga. Verujem da će da dođu do zlata ili srebra. Video sam da je Australija pobedila Španiju. Mnogo su to opasne reprezentacije, više se plašim Kanade, nego Amerike. Mnogo su gadna reprezentacija sa Šejom i Marijem. Verujemo u naše momke, pobedili su Kanadu na Filipinima. Sutra im želim sreću - zaključio je Vučić.