28.07.2024.

07:00

Foto: Informer

Sport

"Srpska kuća" usred Pariza! Čekaju vas pogača i so, evo kako izgleda spolja i iznutra (FOTO)

Naravno, u pitanju je "Srpska kuća", koja je u subotu zvanično otvorena. Na ceremoniji su prisustvovali predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, visoke zvanice Francuske i predstavnici diplomatskog kora.

Objekat se nalazi u širem centru grada i na njemu su istaknute srpske zastave. Dobrodošli su svi, a na ulazu će vas po starom srpskom običaju dočekati pogača i so, a unutra najbolja srpska kuhinja.

Informer

Pogača i so na ulazu u "Srpsku kuću"

Odmah potom možete naići na fantastično dizajniran zid od svih srpskih olimpijaca koji su kroz istoriju predstavljali našu zemlju na Olimpijskim igrama.

Domaćini su naravno veoma ljubazni i spremni da vas ugoste, a u trenutku kada smo je mi posetili, restoran "Srpske kuće" bio je ispunjen do poslednjeg mesta. Unutar objekta zaposleni su i naši ljudi, ali i stranci. Da vam ugođaj bude baš kao u Beogradu, ili nekom drugom gradu u Srbiji, organizatori su se pobrinuli tako što na televiziji idu samo srpski TV kanali.

U jednom delu objekta nalazi se i umetnička kompozicija Dušana Jovovića, a svaka od njegovih pet slika koje su postavljene predstavljaju pet faza života i napravljene su iz 54 sloja.

Na ekranima su i fotografije naših olimpijaca šampiona sa prethodnih takmičenja, a posetioci su oduševljeni kako je ceo koncept osmišljen.

Informer

Informer

"Srpska kuća" nalazi se odmah pored "Kuće Francuske", što je kako je predsednik Aleksandar Vučić juče istakao, velika čast i prilika da predstavimo svoju zemlju. Objekat je otvoren svakog dana od deset ujutru do deset uveče, a ulaz je slobodan za svakog ko želi da ga poseti.