28.07.2024.

06:03

Foto: Reuter

Sport

Novinari hteli da isprovociraju Novaka! Ovome se nisu nadali

Domaćini su ukazali veliku čast Špancu, koji je 14 puta osvojio Rolan Garos, pa je uz Serenu Vilijams bio jedini sportista koji nije Francuz, a koji je nosio baklju. Novinari su pokušali da pitanjem o Rafi, koji je njegov potencijalni rival u drugom kolu i najveći rival, izbace Srbina iz takta, ali im nije uspelo.

Dobili su odgovor od velikog šampiona, kakav Đoković, bio je naš as oduševljen što je takva čast pripala jednom teniseru.

- Bilo je veoma lepo. Kao teniser, osećao sam ponos što je nekoliko tenisera imalo tu neverovatnu čast da nosi baklju i dobije mnogo pažnje. Za tenisere, to može samo da služi kao veliki podstrek. Svi smo bili srećni zbog toga. On, Serena, Morezmo. Neverovatno je za tenisere da budu prepoznati i poštovani na taj način. Mogu samo da zamislim koliko se dobro osećao i kroz koje emocije je prolazio. To je jedna od najposebnijih prilika ili iskustava koje možete imati kao sportista. Biti nosilac zastave za svoju zemlju na ceremoniji otvaranja i nositi baklju takođe. To je fantastičan osećaj, siguran sam. Selin Dion koja peva sa Ajfelovog tornja i paljenje balona na vreo vazduh bili su vrhunac ceremonije otvaranja - kazao je Novak.

Informer

Ono šta je Rafa za Francuze, to je Novak za Australijance, deset puta je trijumfovao na Australijan openu. Olimpijske igre 2032. godine su u Australiji, pa je jedan novinar pitao drugog tenisera sveta da li očekuje da možda on nosi baklju u Brizbejnu za osam godina.

- Ne znam. Nisam očekivao to pitanje. Zaista ne znam. Videćemo još da li ću igrati - nasmejao se naš as.

Naš teniser je u prvom kolu protiv Australijanca Metjua Ebdena izgubio samo jedan gem (6:0, 6:1). Potpuno je fokusiran na glavni cilj, a to je osvajanje zlatne medalje. U drugom kolu bismo mogli da gledamo 60. okršaj Novaka i Rafe, ako Španac na startu pobedi Martona Fučoviča.