• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

27.07.2024

13:00

Kraj: Australijanac nije ni oznojio Novaka, idemo dalje!

EPA

Olimpijske igre

Kraj: Australijanac nije ni oznojio Novaka, idemo dalje!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković (37) slavio je u prvom kolu Olimpijskih igara protiv Australijanca Metjua Ebdena (36). Zlato sa Igara je trofej koji je godinama izmicao srpskom asu, pa je sada silno motivisan da to ispravi.

Duel se igra na velelepnom "Filipu Šatrijeu", terenu koji je Noletu jako dobro poznat zbog mnogobrojnih bitaka na Rolan Garosu.

Zanimljivo, upravo je na tom turniru i podlozi zadobio povredu kolena zbog koje je bio prinuđen na operaciju kolena i koja je pretila da ga udalji od najveće smotre sportista u francuskoj prestonici.

 

ĐOKOVIĆ - EBDEN 2:0 (6:0, 6:1)

UŽIVO:

DRUGI SET:

6:1 - To bi bilo to! Iako se nije nagledala tenisa, dobro se zabavila publika u francuskoj prestonici. Imali su priliku da vide pregršt atraktivnih poena, a i da gledaju najvećeg svih vremena.

5:1 - Izgubljeni gem je naljutio Đokovića, pa je Srbin ekspresno odservirao i nije dopustio poen protivniku. Besprekoran servis i lagani korak ka meč loptama.

4:1 - Evo ga! Osvaja prvi gem Metju Ebden na opšte oduševljenje pariske publike. Dobro je servirao, odlično kontrolisao poene i potpuno zasluženo se upisao na semaforu.

4:0 - Ništa novo. Osvaja Novak deseti uzastopni gem i podiže prednost. Uspeo je Metju da osvoji dva poena, ali to je sve.

3:0 - Slavi se svaki poen Ebdena kao gol na "Šatrijeu". Želi publika da makar malo gleda tenis, a ne nadmoć srpskog predstavnika. Čini se kao da Novaka umara neozbiljnost u koju je zapao meč, pa daje sve do sebe kako bi ga okončao što pre. Spasio je Metju dve brejk lopte u ovom setu, ali nije imao snage za više.

Foto: Starsportphoto©

 

2:0 - Ide i osmi gem uzastopno u korist Đokovića! Ako ovako nastavi, nemoćni Ebden neće upisati gem do kraja meča.

1:0 - Nasmejao se čak i Metju na nestvaran ritern Đokovića. Nije se u svojoj bogatoj dubl karijeri susretao sa tako nečim Australijanac. Ako ništa drugo, dobro se zabavlja i najbolje moguće koristi priliku da ukrsti reket sa najvećim svih vremena. Posle izgubljenog servisa je ponudio svoj reket nekome iz publike da ga odmeni, pošto on nema rešenja.

PRVI SET:

6:0 - Kako je počeo, tako i završava prvi set Novak - dominantno. Apsolutno se ništa ne pita Australijanac, pa Đoković koristi priliku i atraktivnim potezima uveseljava publiku u Parizu.

5:0 - Nije pomogao ni nestvaran slajs koji je na samu liniju poslao Metju. Dobio je podršku publike pri 0:30. Žele i oni da gledaju nešto duži i kompetitivniji meč, ali Đoković ne deluje raspoložen za tako nešto.

Foto: Starsportphoto©

Dominacija Đokovića

4:0 - Uveseljava publiku nemoć Metjua Ebdena i igra mačke i miša na pariskoj šljaci. Rutinski, sa "nulom" osvaja četvrti uzastopni gem Novak.

3:0 - Pali se mašina poznatija kao Novak Đoković. Kao da je i zbog samog protivnika nešto sporije započeo meč, svestan da u svakom trenutku može da doda gas i pregazi inferiornog Ebdena. Imao je u jednom trenutku 30:0, ali je onda usledila serija Noleta i novi brejk.

Foto: AP/Photo

Tempira formu

2:0 - Brejk je potvrđen! Ponovo duže razmene idu na konto Ebdena, ali ne i ostatak gema. Pokušavao je Metju rizičnim udarcima i teškim paralelama da ugrozi favorita. Svestan je da nema šta da izgubi, pa igra na sve ili ništa. 

Foto: AP/Photo

Novak pri izlasku na "Filip Šatrije"

1:0 - Odličan start za Novaka i odmah brejk! Iznenadio je malo i sebe Australijanac prvim poenom i dobrom razmenom, ali je onda usledio ekspresan odgovor i rutinsko uzimanje servisa dubl igraču.

PRE MEČA:

14.15 - Najbolji teniser svih vremena uz ovacije izlazi na teren "Filip Šatrije". Rivali počinju sa zagrevanjem.

Foto: Tanjug/AP

 

14.12 - Kao i prvog dana, kiša izuzetno jako pada u Parizu, pa su mečevi na terenima koji nemaju krov prekinuti.

14.02 - Uloga glavnog sudije dodeljena je Nemcu Timu Jancenu. 

13.55 - Pobedila je Iga protivnicu iz Rumunije posle nešto veće borbe u drugom setu. Ubrzo će Đoković i Ebden na teren kako bi počeli zagrevanje.

 

 

13.48 - Novakov protivnik mogao bi se okarakterisati kao "anonimus" i najviše uspeha u karijeri ostvario je u konkurenciji dublova.

Foto: AP/Photo

Metju Ebden

13.10 - Na terenu su trenutno Iga Švjontek i Irina Begu. Poljakinja za sada ubedljiva, vodi 1:0 u setovima.

13.00 - Dobrodošli na tekstualni prenos meča Novaka Đokovića i Metjua Ebdena u prvom kolu Olimpijskih igara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija