28.07.2024.

21:10

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Selektor Amera odao počast Milojeviću, pa otkrio kako su čuvali Jokića (FOTO)

Američki "drim tim" je u prvom kolu C grupe rutinski dobio "orlove" sa 110:84, a Ker je bio više nego zadovoljan učinjenim. 

Strateg Amerikanaca je na konferenciju za novinare došao u majici "Brate" u čast preminulog srpskog trenera Dejana Milojevića, koji mu je bio asistent u Golden Stejtu. 

Ker je na početku pohvalio igru Srbije i otkrio šta je preokrenulo tok meča.

- Srbija je bila sjajna u prvoj četvrtini, a onda se pojavio Kevin i preokrenuo. Na tome smo gradili celu utakmicu. Dobro je što imamo sposobnost da lopta bude kod Adebaja, ili Dejvisa, ili Lebrona, tih velikih momaka, znači nam za ovakve utakmice - započeo je izlaganje selektor Amerikanaca.

Ker je objasnio i šta je bio ključ pobede i da se njihova cela taktika zasnivala na čuvanju najboljeg srpskog košarkaša Nikolu Jokića, koji je meč završio sa 20 poena, osam asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte.

- O, moj Bože, on je nemoguć da ga zaustavimo. Ceo naš pristup igri bio je usmeren na njega. Snaga našeg tima je dubina. Imali smo tri igrača koji su ga branili. To je bio naš pristup. Bilo je da rotiramo igrače i da prekrstimo prste, jer je on sjajan igrač - rekao je selektor SAD.