28.07.2024.

21:28

Foto: Reuters

Sport

Selektor zadovoljan uprkos porazu! Kolaković: I da smo pobedili, ne bi stekli nikakvu prednost

Naša selekcija je posle velike borbe izgubila od domaćina sa 3:2 u setovima. Kolaković je posle utakmice istakao da pobeda nad "trikolorima" ne bi našem timu donela nikakvu prednost u slučaju da izgubimo naredna dva duela.

- I da smo pobedili, morali bismo da posmatramo sledeće mečeve kao odlučujuće. Jer, pobeda protiv Francuske ne bi nam dala apsolutno nikakvu prednost u slučaju da izgubimo od Slovenije i Kanade. Ovaj meč moramo da zaboravimo, jer biće potpuno drugačije protiv Slovenije i Kanada u psihološkom, taktičkom i bilo kom drugom smislu - rekao je Kolaković posle meča sa domaćinom.

Strateg naše selekcije bio je zadovoljan, uprkos porazu.

- Zadovoljan sam setovima koje smo dobili. U prvom smo izdržali pritisak njihovog kvaliteta koji je bio očigledan. Isto tako, posle dva izgubljena seta, uspeli smo da se vratimo. Momci sa klupe su doneli potrebnu energiju i kvalitet koji je Srbiji bio potreban. Ušli smo u peti set i šteta je što smo u samom startu, sa nekoliko grešaka, napravili prostor Francuskoj da opusti ruku i ubedljivo privede meč kraju. Ali, ako realno razmislimo, moramo da budemo zadovoljni - istakao je selektor Srbije.

Informer

 

Kolaković je na kraju otkrio i da nije bilo lako igrati u atmosferi kojoj protiv sebe imate i više od 10.000 protivničkih navijača. 
- Nervoza je bila prisutna, s razlogom. Nekima je prvi put ovde. Ali, videli ste da je atmosfera, koliko god bila inspirativna za Francuze, isto je uticala i na nas. I pored manjeg broja naših navijača, osećali smo se odlično. Kada je meč krenuo videli smo da imamo šanse. U nekim detaljima smo ih i iskoristili. Prekosutra je Slovenija, ekipa koja je bila prva u Ligi nacija i poslednjih sezona nas pobeđuje. Sigurno imaju kvalitet za ovo takmičenje, s razlogom je ovde. To je važniji meč nego sa Francuskom - zaključio je naš strateg.