• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

28.07.2024

19:00

Srbija pošteno namučila Francusku, ali ostala bez pobede! "Trikolori" dobili odbojkaški triler u Parizu!

EPAIMAGES

Olimpijske igre

Srbija pošteno namučila Francusku, ali ostala bez pobede! "Trikolori" dobili odbojkaški triler u Parizu!

Podeli vest

"Orlovi" imali šansu da upišu veliki skalp na startu turnira.

Teškom mukom srpski odbojkaši izborili su mesto na Olimpijskim igrama budući da se tokom grupne faze Svetske lige nisu proslavili. Ipak, četa Igora Kolakovića vredno je radila u nedeljama pred turnir u Parizu kako bi najveću sportsku smotru dočekali što spremniji. Napredak je vidljiv, ali to nije bilo dovoljno za pobedu u prvom kolu pošto je Francuska nošena velikom podrškom navijača savladala "orlove" nakon preokreta sa 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6). 

Bila je Srbija silno motivisana na startu seta, posebno Marko Ivović i Dražen Luburić. Kako je vreme odmicalo Francuska je bila sve bolja, ali su "orlovi" odolevali i održavali svoju prednost. "Trikolori" su uspeli da poravnaju rezultat u finišu prvog seta, no, tada je na scenu stupio Aleksandar Atanasijević i sa tri poena doneo vođstvo našim odbojkašima. 

Nažalost, nošeni velikom podrškom sa tribina odbojkaši Francuske za manje od pola sata rešili su drugi set u svoju korist. Izabranici Igora Kolakovića nisu imali rešenja za Ngapea, a sve je rezultiralo ubedljivo osvojenim setom - 25:17. 

Foto: EPAIMAGES

 

Identičnim rezultatom Francuska je osvojila i treći iako je Srbija ostavila daleko bolji utisak, ali je falilo raspoloženih igrača. Pored sjajnog servisa Marka Ivovića nedostajalo je ofanzivnih rešenja za "orlove", naš rival je to znalački iskoristio i došao do vođstva od 2:1 u setovima. 

Izabranici Igora Kolakovića pronašli su rešenje preko Mirana Kujundžića u četvrtom setu i uspeli da izbore peti - odlučujući. Ponestalo je u tim momentima energije našim odbojkašima, tribine u Parizu su "eksplodirale", a iskusni Francuzi rutinski su priveli posao kraju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Jevreji u Americi drže sve banke i medije! Ko god pobedi na izborima držaće stranu Izraela? (VIDEO)
Live TV

Jevreji u Americi drže sve banke i medije! Ko god pobedi na izborima držaće stranu Izraela? (VIDEO)

Da li će biti rata ili neće, a ako će biti, pod kojim uslovima? Ako pitate Donalda Trampa, on zna da će doći do velikog rata na Bliskom istoku ako on ne dođe na vlast. Ako izaberu Trampa, navodno, rešiće se svi svetski problemi, ali ako on ne bude izabran, čovečanstvo će se suočiti sa Trećim svetskim ratom. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i filozof, prof. dr Boris Bratina.

28.07.2024

16:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija