29.07.2024.

05:34

Foto: Tanjug/AP

Sport

Čim Jokić izađe žestok kanal, glavu gore momci... Neverovatne reakcije posle poraza od Amera

Istina, nadali su se iznenađenju, ali jednostavno su Amerikanci bolji tim. Imali su nezaustavljive Kevina Durenta i Lebrona Džejmsa, bilo je nemoguće im parirati posebno kada u timu ne bi bio Nikola Jokić.

Držala se Srbija na jednocifrenom zaostatku tokom prvog dela utakmice, ali su "orlovi" pali u nastavku što su naravno Amerikanci ekspresno iskoristili. Nije bilo lako gledati kako rešataju naš koš trojkama, dok s druge strane "orlove" ništa nije htelo, posebno šut za tri poena. Čak 37 šuteva su uputili, a pogodili samo devet. Kako prrnosi  košarkaški portal "Basketnews", razlika od -26 je trenutno najlošija koš razlika na čitavom turniru Olimpijskih igrara. Među najlošijim selekcijama je i rival Srbije, Portoriko, koji je izgubio od Južnog Sudana sa 11 razlike, a Španija i Brazil imaju skor -12, dok je Japan na -20.

Pronašli su navijači razlog ubedljivog poraza, Bogdan Bogdanović nije bio u elementu,  a smatraju da on i Jokić moraju više da se angažuju u napadu, a ne da ostali ispucavaju za tri poena.

Navijači su se malo našalili, pa poručili igračima da vežbaju šut za tri poena, ali im i pružili podršku posle poraza: "Svi koji prozivaju momke nemoj da gledate više reprezentaciju", "Glava gore momci realno je da nemozemo protiv najboljeg tima na svetu srebro je naše",  "Možda bi rezultat malo bio bolji da nismo onako proizvoljno šutirali trojke", "Čim Jokić izađe žestok kanal", "Molim vas vežbajte šut za tri, je*eš sve ako lopta ne uđe u koš", "Bravo momci na borbi nije ništa strašno idemo dalje podrška", "Nekima nije bio dan. Apsolutno ne verujem u priče-uplašili su se. Sramota da neko posle svega izgovori Bogdanović nema pojma!Jok vi imate, sve sami selektori i vrhunski basketaši", komentari su navijača na Instagramu

Bez Jokića ne može.

"Ne znam gde Pešić vidi neko rešenje u napadu u petorci bez Jokića gde napad postavljaju Micić i Gudurić koja su ubedljivo dva najgora igrača u reprezentaciji", smatra jedan navijač.

Loš šut za tri poena i briljantni Kevin Durent glavni su krvci za poraz Srbije, napisao je jedan navijač na društvenij mreži "X".

"Očajan šut za tri, Durent koji je prvi put promašio u četvrtoj četvrtini, trebalo je to preživeti. Jokić na svom nivou, Dobrić, Bogdan, Avramović i Petrušev isto dobri, ostali kako ko. Milutinov i Gudurić moraju mnogo bolje u narednim utakmicama ako ćemo da prolazimo grupu".

"Bravo lavovi, glava gore samo, steroidi su čudo, idemo dalje braćo moja".