29.07.2024.

15:51

Foto: Reuters

Sport

Odigrao sam savršen meč! Đoković srećan posle deklasiranja Nadala

Srbin je slavio 6:1, 6:4 i praktično poslao Nadala u penziju. Pokazao je da je i dalje klasa, iako su njih dvojica bili najveći rivali 15 godina unazad. 

Informer

Tokom drugog seta Nadal se vrato, ali samo na kratko, jer je Srbin uskoro preuzeo kontrolu i priveo meč kraju. 

- Moralo je malo da se zakomplikuje, tako to obično biva na velikim turnnirima. Na ovoms tadionu smo odigrali mnogo mečeva, doduše ne na Olimpijskim igrama nego na Rolan Garosu, on ima dosta bolji skor kada je u pitanju šljaka. Nismo igrali dve godine, jer je on bio povređen. To se osetilo po njegovoj kretnji, mada je udarao lopticu odlično. Publika ga je podržala, vratila ga je u život u drugom setu, a ja sam malo počeo da sumnjam u svoje udarce. Brzo sam se vratio. Igrali smo poslednji gem sa starim lopticama, znao sam da ću ga brejknuti ako dođem na ovu stranu. Sve u svemu, igrao sam savršen meč i mnogo sam zadovoljan - poručio je Đoković.

Informer

Prema njegovim rečima, olakšan mu je put što nema više Nadala kao prepreku. 

- Naravno da je olakšanje kada nemate Nadala na putu, pogotovo na šljaci. Znao sam da će biti teško za obojicu kad sam video žreb. Bio sam spreman, stvarno sam dobro trenirao, a to i rezultat i moja igra danas potvrđuju. Nadam se da ću nastaviti ovako - zaključio je Đoković.