• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

29.07.2024

15:33

Novak Nadala poslao u penziju! Đoković srušio najvećeg rivala i dobio "poslednji ples"! (FOTO)

Tanjug

Olimpijske igre

Novak Nadala poslao u penziju! Đoković srušio najvećeg rivala i dobio "poslednji ples"! (FOTO)

Podeli vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (37) srušio je najvećeg rivala Rafaela Nadala (38) sa 6:1, 6:4, u 2. kolu olimpijskog turnira u Parizu i maltene ga poslao u penziju! Srbin je bio u prilici da deklasira legendarnog Španca i to na terenima Rolan Garosa, turnira koji je Rafa osvajao 14 puta u karijeri. Dozvolio je, ipak, u drugom setu Špancu da se vrati i unese dramu u duel, ali srećom izvukao se i dobio ovaj istorijski meč.

Bio je to duel koji je čitav svet čekao. Verovatno su se Đoković i Nadal poslednji put sastali na nekom ovako važnom turniru, pa su brojni svetski mediji okršaj na "Filip Šatrijeu" nazvali "poslednji ples". Nije Nadalu bilo pravo kada su mu novinari spomenuli taj termin, pa je na terenu dao i više od svog maksimuma samo da pokaže da još uvek nije za penziju.

Stručnjaci i kladionice gotovo da nisu imali dilemu da je Srbin ogroman favorit pred "poslednji ples". Ipak, bilo je i onih koji su upozoravali da Nadala nikada ne treba otpisivati i da je on zapravo najjači upravo na Rolan Garosu. Koliku moć ima na ovom turniru i danas je pokazao, ali srećom, taj njegov bljesak nije dugo trajao, pa je Novak zasluženo u osmini finala.

Još prilikom izlaska dvojice velikana na teren, videlo se koliko je Nole fokusiran i motivisan, sa jasnim zadatkom, a to je da što pre slavi i da nastavi svoj put ka olimpijskom zlatu. Protokolarno se slikao sa rivalom, a onda počeo da ga melje. Gemove na svoj servis Nole je dobijao manje više rutinski, a onda je dvaput oduzeo servis Špancu za ekspresnih 5:0.

Foto: Tanjug

 

 

Nadal, naravno, nije smeo da dozvoli da "pukne" set sa nulom, pa je taj šesti gem na svoj servis uspeo da dobije uz mnogo muke. Publika je, u tom trenutku, skočila kao da je osvojio turnir, a ne samo jedan gem protiv svog najvećeg rivala. Na početku sedmog gema, Rafa je uspeo da dođe do poena i to posle Noletove greške, ali ubrzo je na semaforu stajalo 1:0 u setovima za Srbina.

Publika je Đokoviću uputila mlak aplauz, pošto se verovatno nadala nekom volšebnom "dizanju iz mrtvih" iskusnog Španca... Od toga, naravno, nije bilo ništa.

Foto: Tanjug

 

Odmah na startu drugog seta Novak je uzeo brejk. Da stavi svima do znanja da se neće opustiti do samog kraja. Malo se tu i svađao sa nekim iz boksa, verovatno da malo podigne tenziju, a na terenu, bar u tim momentima, nije bilo ni drame, ni tenzije. Jeste maltene ceo stadion bio na Nadalovoj strani, i on sam se bodrio posle svakog dobrog poteza, ali to jednostavno nije bilo dovoljno da uzdrma Novaka.

Treptajem oka na semaforu je stajalo 4:0 za srpskog asa i samo je bilo pitanje da li će Rafa do kraja meča uspeti bar još jedan gem da osvoji. A onda desio se neobjašnjiv pad našeg asa. Kada se publika već spremala da napusti stadion, Španac je uspeo da uradi ono što je radio tokom cele karijere - da se "vrati iz mrtvih".

Od 4:0 za Novaka, ubrzo je bilo 4:4. Probudila se publika, stadion je grmeo kao na fudbalu, a posle fantastičnog poena za Nadalov brejk, svi su skočili kao da je osvojio još jedan Rolan Garos. Đoković je bio uzdrman, sve je u tom momentu bilo na strani Nadala, ali onda se Nole pribrao i uspeo da uzme još jedan brejk, kada je to malo ko očekivao!

Uspeo je da dođe do 5:4 i do prilike da servira za pobedu. Publika se stišala, svima je bilo jasno da od novog Rafinog povratka nema ništa, pa je Novak, posle malo muke, uspeo da dođe do istorijske pobede!

Koliku pažnju je ovaj meč privukao govori i podatak da su mnogi navijači ostali ispred stadiona. Redovi su bili enormno dugi. Publika je na kompleks Rolan Garosa stigla čak dva i po sata pre meča, kako bi nekako uspela da dođe do karte. Oni koji su imali ulaznice, strpljivo su čekali na svoj red, a on je formiran još oko podne, pre nego što je počeo prvi meč na tom terenu (Švjontek - Peri).

Zanimljivo je da su i neke novinarske ekipe ostale bez mogućnosti da iz lože isprate ovaj meč, pošto je potražnja za verovatno poslednjim okršajem Đokovića i Nadala prevazilazila kapacitete "Šatrijea". Oni koji nisu uspeli da sednu u ložu, snašli su se tako što su iz hodnika gledali ovaj istorijski okršaj.

Foto: Informer

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija