• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

29.07.2024

15:54

Kraj trećeg dana na OI: Mikec i Zorana obezbedili medalju, Novak razbio Rafu, a odbojkašice Francusku!

Shutterstock/Reuters/Informer

Ostali sportovi

Kraj trećeg dana na OI: Mikec i Zorana obezbedili medalju, Novak razbio Rafu, a odbojkašice Francusku!

Podeli vest

Pratite u blogu uživo na našem portalu Informer.rs dešavanja tokom trećeg dana takmičenja na Olimpijskim igrama.

Obavezno budite uz nas, ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igram.

UŽIVO

Danas na programu 

9.15 Damir Mikec i Zorana Arunović obezbedili su prvu medalju, srebro imaju u džepu, boriće se za zlato u utorak od 9.30.
10.00 Marica Perišić je u osmini finala - džudo žene, 57kg
11.00 Anja Crevar nije uspela sa se plasira u finale na 400m mešovito. 
11.15 Natalija Šadrina je u četvrtfinalu - boks, 60kg
11.30 Marica Perišić u četvrtfinal - džudo žene, 57kg
13.35 Marica Perišić poražena u četvrtfinalu - džudo žene, 57kg
13.30 Novak Đoković - Rafael Nadal
21.00 Francuska - Srbija, odbojkašice

 

 

22.17 - Odbojkašice Srbije razbile su Francusku 3:0 na startu olimpijskog turnira. 

21.50 - Australijska plivačica Moli O'Kalahan osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu u trci na 200 metara slobodnim stilom.Ona je do zlata stigla rezultatom 1:53,27 minuta, što je ujedno i novi olimpijski rekord.

21:29 - Srpske odbojkašice osvojile su prvi set protiv Francuske! 

21:08 - Karlos Alkaraz plasirao se u treće kolo Olimpijskih igara pošto je savladao Talona Grikspora sa 2:0. 

18.50 - Nemački teniser Dominik Kepfer biće sledeći protivnik Novaka Đokovića. On je savladao Matea Arnaldija rezultatom 3:6, 6:2, 6:1.

18.00 -  Grčki teniser Stefanos Cicipas je deklasirao Britanca Danijela Evansa sa 6:1, 6:2, posle samo 53 minuta igre.

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas

 

Stefanos je tako nastavio put u svom delu žreba, a put bi u četvrtfinalu mogao da mu se ukrsti i sa Novakom Đokovićem.

17.29 - Novak Đoković proslavio je pobedu nad Rafaelom Nadalom sada već tradicionalnim "sviranjem violine", a nakon toga je publici dao znanja da ga ne zanima da li navijaju za njega. Opširnije OVDE.

17.11 - Novo zlato za Britance. Biciklista Tom Pidkok odbranio je danas zlatnu medalju u planinskom biciklizmu na Olimpijskim igrama u Parizu. Pidkok je osvojio zlato rezultatom sat, 26 minuta, 22 sekunde. Srebrnu medalju osvojio je Francuz Viktor Korecki sa devet sekundi zaostatka, a bronzu biciklista iz Južne Afrike Alan Hartli sa 11 sekundi zaostatka.

16.50 - Rafael Nadal je dao prvu izjavu nakon poraza od Novaka Đoković u drugom kolu Olimpijskih igara.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

 

- Sve ovde je posebno. Želeo sam da osvojim zlato, mislio sam o tome svaki dan. Svaki dan sam radio na tome, svaki dan i razmišljam je li moj poslednji meč ili ne. Ja sam taj koji odlučuje, ali ko zna. Ako osetim da ne mogu više fizički da podnesem, završiću. I dalje uživam u svemu ovome - rekao je Nadal.

16.35 - Srpska džudistkinja Marica Perišić je zaplakala nakon poraza u repasažu od Haruke Funakubo.  

Foto: Reuters

Marica Perišić

 

 - Bilo je naporno, imala sam jednu grešku koja me koštala meča... Nisam stigla da pobegnem na vreme iz partera. Zato sam izgubila - rekla je kroz suze naša džudistkinja.

16.26 - Novak Đoković je posle pobede nad Rafaelom Nadalom (6:1, 6:4) u drugom kolu Olimpijskih igara rekao da je zadovoljan svojom igrom uprkos komplikacijama koje su se dešavale.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Moralo je malo da se zakomplikuje, tako to obično biva na velikim turnnirima. Na ovoms tadionu smo odigrali mnogo mečeva, doduše ne na Olimpijskim igrama nego na Rolan Garosu, on ima dosta bolji skor kada je u pitanju šljaka. Nismo igrali dve godine, jer je on bio povređen. To se osetilo po njegovoj kretnji, mada je udarao lopticu odlično. Publika ga je podržala, vratila ga je u život u drugom setu, a ja sam malo počeo da sumnjam u svoje udarce. Brzo sam se vratio. Igrali smo poslednji gem sa starim lopticama, znao sam da ću ga brejknuti ako dođem na ovu stranu. Sve u svemu, igrao sam savršen meč i mnogo sam zadovoljan - poručio je Đoković.

16.15 - Što se srpskih predstavnika tiče, ostaje nam samo meč odbojkašica protiv Francuskinja večeras od 21 čas. Visoka su očekivanja od naših devojaka, a na samom startu turnira imaju izuzetno težak zadatak.

Foto: AP/Photo

Glavni adut Srbije - Tijana Bošković

16.08 - Nažalost, Marica nije uspela da se odbrani od razjarene Japanke. Zakucala je Perišićku za tatami i tamo je zadržala 20 sekundi, što znači automatski Ipon, odnosno pobedu.

Foto: AP/Photo

 

16.00 - Počela je borba Perišićeve i Haruke. Ajmo, Marice!

15.55 - Sada sa nestrpljenjem očekujemo repesaž naše Marice protiv Japanke Funakubo Haruke. Meč je predviđen od 16 časova.

6:4 - To bi bilo to! Novak ide dalje. Namučio je Nadal našeg asa više nego što se u prvi mah činilo, ali bitno je da je pobeda obezbeđena.

5:4 - Takooo! Uspeva Novak da vrati brejk. Ponovo je poen ušao u dramatičnu završnicu, ali Nole je uspeo da odoli naletima Nadala.

4:4 - Nerealno! Ipak publika ima priliku da gleda dva ogromna majstora. Šta se desilo sa Rafom u poslednja četiri gema nikome nije jasno. Nerešeno je.

4:3 - Kakvu seriju pravi Nadal! Od 0:4 stiže do 3:4 i na pragu je izjednačenja, a možda i potpunog preokreta!

Foto: AP/Photo

 

 

4:2 - Brejk Rafe! E, ovo nismo očekivali, uspeo je Španac da oduzme servis našem asu.

15.10 - Dok Novak privodi kraju duel sa Rafom u drugom kolu Olimpijskih igara, sa nestrpljenjem očekujemo repesaž Marice Perišić od 16 časova i uveče duel odbojkašica sa Francuskinjama.

4:1 - Ipak je uspeo Nadal. Smanjuje prednost, ali je pitanje pobednika odavno rešeno, samo preostaje da se vidi kojim rezultatom.

4:0 - Kako stvari stoje, Rafa će ostati na jednom jedinom osvojenom gemu u meču sa Đokovićem.

3:0 - Opet brejk! Nema Nadal ovde šta da traži i svima je jasno da od dugo očekivanog derbija nema ništa.

Foto: AP/Photo

Rafa bez rešenja

2:0 - Ma, bravo, Novače! Potvrdio je Srbin brejk i sada vodi 2:0 u drugom setu. Biće ovo jedan od onih mečeva koje će Nadal što pre želeti da zaboravi. 

Foto: AP/Photo

 

 

1:0 - Sjajan start i u drugom setu. Novak je brejkom počeo, Nadal ne zna šta ga je snašlo. 

6:1 - Tako, breee! Ubedljiva predstava Đokovića protiv velikog rivala. Deluje da Nadal ne može više da isparira drugom reketu sveta.

Foto: AP/Photo

Počistio Rafu u prvom setu

 

5:1 - Stigao je Rafa do utešnog gema. Dobro je servirao popularni "bik sa Majorke", a i bio je red da osvoji nešto na svoj servis.

5:0 - Dok kažete "piksla" Novak je slomio Nadala u prvom setu! Samo jedan gem deli najboljeg svih vremena od prednosti 1:0.

2:0 - Breeeejk našeg tenisera. Nole je odmah uzeo servis gem Nadalu i to nakon 12 minuta koliko je trajao drugi gem. Već na startu su najavili da sledi velika borba. 

1:0 - Ekspresan gem Novaka na startu meča, dok se Rafa muči na svom servisu.

 

 

 

Foto: epaimages

Novak Đoković i Rafael Nadala posle dve godine opet zajedno na terenu

 

 

 

13.57 - Patrik Mekinro veruje u laganu pobedu Novaka od 6:2, 6:3.

 

 

13.50 - Novak i Rafa počeli 60. međusobni meč u karijeri. Ulog je trećem kolo Olimpijskih igara.

12.59 - Senzacija u Parizu! Košarkašice Nigerije pobedile su Australiju sa 75:62. Ogroman autsajder je bila Nigerija pre početka ovog meča, dok je Australija jedan od favorita za medalju.

12.51 - Nole i Rafa bi trebalo da počnu meč oko 13.30,  a ispred stadiona "Filip Šatrije" gužva.

Foto: informer

 

 

 

12.45 - Poraz Marice Perišić od Kanađenke Kriste Degući ne znači i kraj za Srpkinju. Ide u repasaž koji se očekuje oko 16 časova, pa imaju šansu da se dođe do borbe za bronzanu medalja. 

12.34 - Džudistkinja Marica Perišić se uskoro bori protiv Kanađanke Kriste Deguči.

Motivisana Marica kao i u prve dve rune. Četiri godine starija Kanađanka opasno preti, neće biti lako Marici. Kažnjene jedan i druga.

Dobar okret Marice, sudija zaustavlja borbu, nema bodova. Druga šido kazna za Kanađanku jer je vukla za kimono Maricu. 
Sledi zlatni produžetak, jer posle četiri minuta nije bilo pobednika. 
Šteta, pala ja Marica bočno, bio je to trenutak nepažnje i bod za Kanađanku. Poraz Marice Perišić.
 

 

 

12.12 - Kineski par Lijan-Jang pobedio je u sinhronizovanim skokovima u vodu sa 10m metara i osvojio zlato na Olimpijskim igrama. Oni su bili svetski šampioni 2022. 2023. i 2024. godine, a sada imaju i zlato na debiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

12.04Marica Perišić nije krila oduševljenje posle sjajnog rezultata i plasmana u četvrtfinale.
- Bila je jako intenzivna, to sam i očekivala. Međutim, nikada niste spremni na ovako težak meč. Drago mi je što sam pobedila, sad me čeka pravi meč i za mene je počeo drugi deo takmičenja. Idem u četvrtfinale na prvog nosioca i daću sve od sebe da je pobedim i uđem u polufinale - izjavila je Marica Perišić novinarima u Parizu nakon plasmana u četvrtfinale.

11.59 - Odbojkašice Turske savladale Holandiju u meču grupe C sa 3:2 u setovima u meču grupe C na olimpijskom turniru.  

11.50 - Zorana Arunović i Damir Mikec su osvojili srebro, a u utorak će se boriti za zlatnu medalju.

- Srce bije, guzovi se tresu, noge se tresu, sve se trese - rekla je Zorana.

Foto: Tanjug

 

 

Damir poručuje da posao još nije završen.

- Loš početak ali čovek smogne snage kada ima cilj ispred sebe do kraja smo odradili šampionski zaista smo zaslužili. Ova medalja ide u prave ruke. Idemo rasterećeni u finale. Želimo više, nije još euforija, ostaviću to za sutra, iskoristiću svoje iskustvo. Nema mesta opuštanju, posao još nije gotov, daćemo sve od sebe - rekao je Damir Mikec. 

11.49 - Naredna rivalka Nataliji biće Kineskinnja Ven Lu Jang, prva nositeljka turnira u Parizu. Borba za polufinale i nastavak sna za medalju na programu je 31. jula oko 13 časova.

11.41 - U četvrtfinalu Marici će protivnica biti sjajna Kanađanka, Krista Deguči, rođena Japanka koja je najbolja džudistkinja sveta. Nije biti lako!

11.22 - Počela je borba Marice Perišić sa džudistkinjom sa Tajpeha, Čeng-Ling Lijen.. Odmah poen za našu džudistkinju. Sjajna Natalija u četvrtfinalu nakon što je odbranila vođstvo. Bila je Lijen vrlo agresivna do kraja, ali joj to nije ništa donbelo protiv briljantne Srpkinje. 

 

 

11.17 - Našu Nataliju Šadrinu čeka prvi meč na Olimpijskim igrama. Bori protiv Alžirke Dunija Kelif.

Imala je kontrolu tokom prve runde. Nekoliko direktnih udaraca zadala je iz kontre rivalki tokom uvodne runde. Šadrina je bila bolja u provoj rundi odlukom sudija.
Sudije podeljene posle druge runde. Srpska bokserka je savladala Alžirku i prošla je među osam najboljih, ona je slavila sa 5:0 odlukom sudija!

Natalija je u četvrtinalu Olimpijskih igara.

 

 

11.11 - Srpska džudistkinja Marica Perišić uskoro se bori za četvtinale.

11.07 - Nažalost Anja je bila poslednja u svojoj grupi, ostvarila je vreme 4:49.16. Prvoplasirana Ema Vejant je bila 12 sekundi ispred nje. 

11.00 - Naša plivačica Anja Crevar se bori za finale u trvi na 400 metera, a  plivaće iz osme staze.

10.55 - Srpska džudistkinja Marica Perišić će se boriti sa devojkom sa Tajpeha - Čen-Ling Lijen.

10.18 - Najbolji mačevalac na svetu, Gruzin Sandro Bazadze (31), ispao je u osmini finala na Olimpijskim igrama i napravio skandal! Gruzin je bio ubeđen da je pobednički dodir zadao pre rivala, ali sudija Vanesa Čičon proglasila je njegovog rivala za pobednika nakon gledanja snimka.

10.07 - Bravo, ipon za Maricu, bacila je protivnicu na leđa. Odličan početak takmičenja za našu džudistkinju koja je u osmini finala.

 

 

 

Foto: Printscreen You Tube

Marica Perišić

 

9.58 - U deset časova počinje takmičenje naša džudistkinja Marica Perišić, njena protivnica je Marita Pradan iz Nepala.

9.46 - Svaka čast! Zorana i Damir sa drugog mesta su se domogli finala 10 metara pištolj miks. U utorak će se boriti za zlato sa Turskom, koja je bila prva u kvalifikacijama. Naši strelci  imaju srebro u džepu.

Nakon 192 kruga u prvoj seriji, zabeležili su 197, pa 193. Na kraju, sa 581 upucanim "krugom", kao drugoplasirani ulaze u finale. 

 

 

Foto: AP/Photo

Zorana Arunović i Damir Mikec

 

09.44 - Zorana i Mikec su trenutno na prvoj poziciji, ali su se Turci nažalost brzo vratili na tron.

9.43 - Zorana i Damir čuvaju treću poziciju, trenutno su na 134 boda.

09.35 - Idemooo, Damir i Zorana su sad drugi. Samo su Turci bolji od njih trenutno.

09.33 - Bravoooo! Zorana i Mikec su sad četvrti sa 167 bodova posle drugog kruga. Arunović – 97, 98, Mikec – 95, 69 posle dva kruga.

09.31 - Bolji drugi krug za Srbije, osmi su trenutno sa 97 bodova.

09.22 - Pokvarili su plasman, sad su 12.  sa 162 boda. Posle prve serije naš miks ne 13. sa 172 boda. Turci su prvi sa 196 bodova.

09.18 - Očajan start. Zorana i Damir su trenutno na 11. mestu sa 76 bodova, a samo će četiri najbolje proći u idući krug.

09.16 - Damir Mikec i Zorana Arunović takmiče se od 9.15 u miksu vazdušnim pištoljem. 

09.12 - Odbojkaški reprezentativac Srbije Marko Podraščanin oglasio se posle poraza od Francuske.
- Dobro smo počeli ali ne možemo da budemo zadovoljni taj-brejkom koji smo katastrofalno otvorili, a Francuzi su bili spremni da ih iznenadimo. Pre utakmice sam rekao da uloga autsajdera donosi prednost, mi smo danas iznenadili Francuze i igrali veoma dobro. Bila je dobra energija, dobro smo otvorili utakmicu i borili se za svaki poen s obzirom na to da su ovo Olimpijske igre i nekima od nas poslednji turnir - rekao je Podraščanin.

09.00 - Plivačica Luana Alonso iz Paragvaja je ispala sa Olimpijskih igara i objavila je da završava karijeru iako ima samo 20 godina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luana Alonso (@luanalonsom)

 

08.56 - Francuska takmičarka u brdskom biciklizmu, Loana Lekom, doživela je jezivu nesreću na Olimpijskim igrama. Ona je tokom vožnje pala sa bicikla i udarila glavom o zemlju i nakratko izgubila svest.

 

 

08.30 - Vivian Kong (30) iz Hong Konga osvojila je zlatnu medalju u mečevanju i zaradila 707.000 evra. Naime, kao što Srbija osvajačima zlata daje 200.000 evra, Hong Kong daje 707.000 evra. 

07.56 -  Komentator "Eurosporta" Bob Balard je povučen sa spiska izveštača sa Olimpijskih igara nakon neprimerenih komentara na račun plivačica iz Australije. Pomenuti gospodin je tokom ceremonije proglašenja pobednica u trci štafeta 4 x 100 slobodno, dok je čekao Australijanke, olimpijske šampionke, dao jedan vrlo neumesan komentar, koji ga je skupo koštao. 

Žene tek završavaju, a znate kakve su žene, motaju se okolo, šminkaju - bio je komentar ovog voditelja.

07.28 - Anju Crevar od 11 časova čekaju kvalifikacije na 400 metara mešovito, Kreće i naša džudiskinja Marica Perišić verovatno od 10 časova, kao i bokserka Natalija Šadrina od 11.

07.25 - Danas će na teren izaći i naše odbojkašice koje od 21 čas igraju s Francuskom.

07.25 - Popravni za naše strelce, Damir Mikec i Zorana Arsović takmičiće se u miksu i bore za finale od 9.15.

07.22 - Događaj dana definitivno je mač Novaka Đokovića i Rafaela Nadal koji bi trebalo da počne oko 13.30.  Biće to njihov 60. međusobni meč.

Foto: OKS

 

 

07.22 - OVDE možete da pogledate sve što se dešavalo tokom minulog dana, kao i rezultate naših najboljih sportista. 

 

Foto: Informer

 

 

07.20 - Pratite uz Informer.rs srpske sportiste drugog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu, ali sva ostala dešanja sa OI.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Kursk nije bio glavni cilj! Rusija je jedina velesila u svetu koja ima strane tenkove na svojoj teritoriji!
Live TV

Kursk nije bio glavni cilj! Rusija je jedina velesila u svetu koja ima strane tenkove na svojoj teritoriji!

Međunarodni vojni forum traje još sutra. Veliki broj država je i te kako zainteresovan za ulaganje u svoju vojsku. Putin zadao zadatak vojnicima da oteraju neprijatelja iz Kurtske oblasti. Palestina računa na podršku Rusije, dok je Putin izrazio zabrinutost za eskalaciju sukoba. Donald Tramp i Ilon Mask su u najvećem fokusu u Americi. Na ove i sve druge važne svetske teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić ispred Centra za odgovorne medije i Sava Stambolić ispred Centra za društvenu stabilnost.

13.08.2024

22:27

Zelenski može biti ubijen očas posla! Jedno Putinovo obećanje čuva život predsednika Ukrajine! (VIDEO)
Live TV

Zelenski može biti ubijen očas posla! Jedno Putinovo obećanje čuva život predsednika Ukrajine! (VIDEO)

Oružane snage Ukrajine tvrde da kontrolišu oko 1000 kvadratnih kilometara ruske teritorije. Sa druge strane, Rusija govori od 450 do 500 kilometara kvadratnih. Ljudi koji ratuju na ukrajinskoj strani govore maternjim engleskim jezikom. Ovaj rat definitivno predstavlja sukob između Rusije i NATO-a. Na ovu temu u emsiji "Otvoreni studio" govorili su Bojan Borovčanin iz udruženja NIT-nacionalna inteligencija i Marina Galogaža, iz Društva sunarodnika Rusije. Uživo u program javio se i pukovnik u penziji Miroslav Španović, koji je komentarisao upad ukrajinskih snaga na teritoriju Rusije. Uživo u program javio se iz Moskve i prof. dr Boris Bratina sa katedre za Filozofiju koji je komentarisao atmosferu u čitavoj Rusiji.

13.08.2024

19:59

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Putin nije morao ni prstom da mrdne! Zapad skandalima na OI pokazao svetu da je Rusija neko na koga treba da se oslone!
Sami su tražili

Putin nije morao ni prstom da mrdne! Zapad skandalima na OI pokazao svetu da je Rusija neko na koga treba da se oslone!

U francuskoj prestonici održane su Letnje olimpijske igre, a događaj je ostao upamćen po nizu skandala visokog profila - od ceremonije otvaranja do borbi u ženskom boksu. Prema rečima novinara Petera Fehera iz Mađarske, reakcija svetske zajednice na ono što je video bila je iznenađenje za Zapad, jer su se mnoge zemlje zbog toga okrenule Moskvi.

13.08.2024

20:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14