• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

29.07.2024

22:18

Svetske šampionke uništile Francuskinje! Brutalan start odbojkašica na Olimpijskim igrama!

Starsportphoto

Olimpijske igre

Svetske šampionke uništile Francuskinje! Brutalan start odbojkašica na Olimpijskim igrama!

Podeli vest

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije trijumfalno je počela nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Aktuelne svetske šampionke i bronzane sa prethodih OI u Tokiju pobedile su Francusku 3:0 (25:17, 25:17, 25:22)  u 1. kolu B grupe.

Sledeću utakmicu će odbojkašice igrati u sredu od 17 sati protiv Sjedinjenih Američkih Država, a poslednju u grupnoj fazi u nedelju u istom terminu protiv Kine. U četvrtfinale će se plasirati dve ekipe iz sve tri grupe, uz dve najbolje trećeplasirane selekcije. U B grupi su Brazil, Kenija, Japan i Poljska, a u C grupi Italija, Dominikanska Republika, Holandija i Turska.

Našu reprezentaciju su do pobede predvodile Tijana Bošković sa 14 poena i Aleksandra Uzelac sa 13. Na drugoj strani najbolja je bila Ameli Rotar koja je brojala do 12, dok je Halimatu Bah dodala 10.

Foto: Starsportphoto

 

Srpske odbojkašice na startu meča napravile su seriju poena najviše zahvaljujući Tijani Bošković poveo 6:4. Prednost Srbije se brzo istopila, rivalke su izjednačile na 7:7. 

Francuskinje su po prvi put došle u vođstvo na ovom meču i to 12:11.  

Domaćin je smanjio, ali je Srbija uzela opet dva poena u nizu, pa su sa klupe domaćina reagovali tajm-autom za 17:14. Žikel je uspešno smečovala, ali su onda Francuskinje pogrešile za 18:15. Uzelac je izbacila loptu u aut, ali je Srbija održala tri poena razlike, a onda dobrim blokom stigla do 20:16. 

Foto: Starsportphoto

 

Odličan servis doneo nam je šest poena prednosti, pa je selektor Francuske tražio još jedan tajm-aut. To nije pomoglo njegovoj ekipi, pošto je Srbija brzo došla do set lopte, koju je odmah iskoristila. 

Drugi set je počeo izjednačeno, igralo se poen za poen, a prve su odlepile Francuskinje na 9:7, ali od tada su se srpske odbojkašice digle i pokazale ko su svetske šampionke.

Posle serije od 6:0 posle kojeg je Srbija razbijala rivalke u drugom setu, prednost je konstantno rasla i na kraju je drugi set završen baš kao prvi 25:17.

U trećem setu viđena je najveća borba, mada se u početku nije činilo da će biti tako.
Srpkinje su povele 5:0, a onda došle do sedam poena razlike, ali su uporne i strpljive Francuskinje stigle do 18:17.

Posle Gvidetijevog tajm auta naše odbojkašice je tada uzeo tajm-aut i naš tim je vratio igru došao do 24:19 i stavio tačku na meč.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Idealni termini za putovanje u Grčku! Ovo je tačna satnica za izbegavanje gužve na putu
Društvo

Idealni termini za putovanje u Grčku! Ovo je tačna satnica za izbegavanje gužve na putu

Preko dana je vruće, noću nezgodno za vožnju, na sve to i sezona godišnjih odmora zbog koje se stvaraju gužve na granicama i čeka i po nekoliko sati kako bi se ušlo u Severnu Makedoniju, pa zatim i u Grčku... - zato svi pokušavaju da izračunaju koje je najbolje vreme za polazak na more, ali i kada je najbolje krenuti kući, da ne bismo satima dangubili na granicama.

29.07.2024

19:08

TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!
Live TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!

Zelenski na liniji fronta u Harkovu. Nemačka poručila da se ne plaši pretnji Putina zbog rasporeda raketa. Maduro ponovo predsednik! Erdogan preti da bi Truska mogla da uđe u Izrael. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Mitar Kovač, general i prof. dr Branko Nadoveza iz Instituta za noviju istoriju Srbije. Uživo u program javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o najnovijim vestima iz Malija.

29.07.2024

21:31

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu! (VIDEO)
Live TV

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu! (VIDEO)

2011. ukinuto je obavezno služenje vojnog roka. Nakon toga krenulo je nešto što se bliži savremenim normama. Da li se u Srbiju vraća obavezno služenje vojnog roka? Kakve će biti mogućnosti, a kakvi modeli služenja u emisijij "Otvoreni studio" govorili su Dragan Vasiljković iz fondacije "Kapetan Dragan", Mile Rosić ispred udruženja heroja Košara i Paštrika i pukovnik u penziji Sreten Egerić.

29.07.2024

18:43

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija