• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

29.07.2024

06:39

Svet na nogama, svi čekaju spektakl! Evo gde možete da gledate meč Novaka i Rafe

profimedia

Olimpijske igre

Svet na nogama, svi čekaju spektakl! Evo gde možete da gledate meč Novaka i Rafe

Podeli vest

Najbolji teniser ikada Novak Đoković i "kralj šljake" Rafael Nadal će igrati u drugom kolu olimpijskog turnira u Parizu (oko 13.30).

Teniski klasik, 60. put u istoriji neponovljivog rivalstva, a Srbin vodi 30:29. Posledinji meč su odigrali 2022. na Rolan Garosu, slavio je Španac. Duel možete da pratite na kanalu TV RTS 1, dok je tekstualni prenos na našem portalu.

Znaju kladionice da ponize našeg asa, ali ne ovako kao Nadala, koji doduše od početka prošle godine muku muči sa povredom, vratio se na teren tek početkom 2024. godine, ali je i dalje daleko od sjajne forme. Kvota na pobedu Novaka je 1,15, a na Španca čak 4,70.

 

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković

 

Dve godine nisu igrali jedaN protiv drugog, a sad je ulog ogroman, olimpijska medalja.

- Nismo dugo igrali, godinama, ovde je bio poslednji put 2022. godine. I imali smo neke epske spektakularne mečeve, ništa manje ne očekujem, iako ne igra tenis na svom vrhuncu, ali ne igram ni ja. Mislim da će svima biti drago da izađemo na teren jedan protiv drugog zbog rivalstva, svega što smo uradili - rekao je Novak Đoković.

Za nekoga bi ovo mogao da bude "poslednji ples", kao što je Nole najavio, a rafa se malo naljutio.

- Ko kaže da je ovo poslednji ples!? - pitao je nedavno "kralj šljake", izgleda da je zaboravio da je najavio kraj karijere na kraju sezone ili se predomislio.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

 

Svestan je Rafa da nije na nivou na kom može da parira Noletu bez problema, ali bez obzira na sve ipak je to Nadal. U Parizu, na njegovom terenu, ne sme ga niko potcenjivati i prerano otpisati.

- Igraćemo u drugačijoj situaciji, jer kada smo se susretali, bilo je u kasnim rundama. Ne znam na kojem nivou ću biti. Daću sve od sebe da mu stvorim probleme. Neizvesno je šta će se dogoditi, ali pristupiću s potrebnim stavom i ako dođe inspiracija, neka to onda bude posebna noć. To je meč koji me raduje, ali sam oprezan jer ne znam na kojem nivou mogu biti. Uživam u ovome - kazao je Nadal.

Španac je u subotu igrao dubl sa Karlosom Alkarazom, pa pobedio Martona Fučoviča u nedelju i na terenu će biti opet za manje od 24 sata. 

- Odlučio sam da igram nakon razgovora s timom. Radio sam vrlo naporno s fizioterapeutima ovih dana i izdržava. Iako postoji neizvesnost o tome kako će mišić reagovati, čini se da ne utiče direktno na pokrete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Migranti u Austriji drogiraju se na stanicama, a država im poklanja novac! Besplatan stan, struja, voda i džeparac, a rezultat su narkomani i dileri!
Podkast

Migranti u Austriji drogiraju se na stanicama, a država im poklanja novac! Besplatan stan, struja, voda i džeparac, a rezultat su narkomani i dileri!

Današnji dan je dan ruske mornarice koji je svečano obeležen u Moskvi. Mnogi kažu da je ova svečanost izgledala lepše nego otvaranje Olimpijskih igara. Na sve važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik i novinar Nebojša Malić. Uživo u program iz Malija javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o Vagner grupi. Predsednik OLIP organizacije Danijel Panović javio se uživo iz Austrije gde je govorio o tome kako se ova država suočava sa migrantskom krizom. Pred kraj emisije putem vajber uključenja javio se i Mladen Duvnjak, ispred organizacije "Srbi za Trampa" koji je govorio o istorijski dobrim odnosima Srbije i Amerike.

28.07.2024

22:04

Jevreji u Americi drže sve banke i medije! Ko god pobedi na izborima biće na strani Izraela? (VIDEO)
Live TV

Jevreji u Americi drže sve banke i medije! Ko god pobedi na izborima biće na strani Izraela? (VIDEO)

Da li će biti rata ili neće, a ako će biti, pod kojim uslovima? Ako pitate Donalda Trampa, on zna da će doći do velikog rata na Bliskom istoku ako on ne dođe na vlast. Ako izaberu Trampa, navodno, rešiće se svi svetski problemi, ali ako on ne bude izabran, čovečanstvo će se suočiti sa Trećim svetskim ratom. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i filozof, prof. dr Boris Bratina.

28.07.2024

16:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija