• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.07.2024

15:28

ADIO, RAFA! Novak demolirao Španca u Parizu i pokazao ko je GOAT!

Reuters

Novak Đoković

ADIO, RAFA! Novak demolirao Španca u Parizu i pokazao ko je GOAT!

Podeli vest

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković (37), pobedio je Španca Rafaela Nadala (38) sa 6:1, 6:4, u 2. kolu olimpijskog turnira u Parizu!

Teniski svet je sa nestrpljenjem čekao na duel dva tenisera koja su ispisala svoja imena zlatnim slovima u istoriju belog sporta.

Novakov san je zlato na Olimpijskim igrama i to jedino što mu nedostaje u bogatoj karijeri, a sada je korak bliži da ga dosanja.

 

Foto: reuters

 

 

Demolirao je Đoković ljutog rivala sa 6:1 u prvom setu, u drugom je bilo znatno napetije, a iako je imao Srbin prednost od čak 4:0,  na kraju dao gas kada je bilo najpotrebnije  zasluženo eliminisao Španca.

Kompletan izveštaj pogledajte OVDE.

 

 

 

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - RAFAEL NADAL 2:0 (6:1, 6:4)

 

 

 

 

UŽIVO:

 

2. SET

6:4 - Kraj! To bi bilo to dame i gospodo! Stefan, Tara i Jelena su svedočili ubedljivoj pobedi supruga i oca nad velikim rivalom! Novak je u 3. kolu, a Srbija je ponosna!

5:4 - Tako je, bre! Maratonski gem je rešio u svoju korist Novak i iskoristio četvrtu brejk loptu! Samo gem ga deli od velike pobede!

 

Foto: Tanjug

 

 

 

4:4 - Neobjašnjivo je stao Novak i dopustio Nadalu da se vrati u meč! Novi brejk za Španca...

4:3 - Zakuvalo se u Parizu! Nadal povtrvđuje brejk i prvi put danas unosi malo rezultatske neizvesnosti u meč...

4:2 - Ne predaje se Nadal! Brejknuo je Novaka i naterao publiku da živne!

4:1 - Nadal smanjuje rezultat, ali deluje da samo malo odlože neizbežno... Inače, Novakova ćerka Tara prvi put gleda svog oca protiv velikog rivala.

 

 

 

 

4:0 - Dva gema dele Novaka od narednog kola i ubedljive pobede nad nekada najtežim protivnikom!

 

 

 

3:0 - Sigurnim korakom gazi Srbin ka 3. kolu Olimpijskih igara, a Španac definitivno nije danas dostojan protivnik Đokoviću.

2:0 - Igra mačke i miša na "Filip Šatrijeu". Nadal ne zna gde bije, a Novak potvrđuje brejk.

 

 

 

 

1:0 - Idemooo! Brejk i sjajan početak za Đokovića! Nemilosrdan je Novak danas prema ljutom rivalu.

 

 

 

 

 

1. SET

6:1 - Bravo, bre! Novak je demolirao Nadala u prvom setu za 39 minuta! Idemo dalje...

 

Foto: AP/Photo

 

 

 

5:1 - Prvi gem za Nadala posle 35 minuta igre! 

5:0 - Đoković je nemilosrdan! Rešio je svima da pokaže ko je GOAT, a ostaje da se vidi hoće li servirati Nadalu "krompir".

 

Foto: Tanjug

 

 

 

4:0 - Fenomenalno igra srpski as, imao je čak tri brejk lopte u ovom uzbudljivom gemu, iskoristio je treću i nastavio da gazi Nadala! Deluje Rafa kao da se kaje što je izašao na teren...

3:0 - Igra sjajno Đoković, koji je potvrdio brejk! Ne stiče se osećaj da je sa druge strane mreže njegov najveći rival!

 

 

 

 

2:0 - Brejk! Napravio je Đoković pritisak na Rafaela, poveo 30:0, ali se nije dao "bik sa Majorke", koji je stigao prednost rivala.  No, "izboksovao" je odmah Novak i brejk loptu i brejknuo Španca.

1:0 - Vodi Nole! Iako je imao 40:0, stigao je to Nadal, pa se namučio Srbin da osvoji prvi gem na ovom meču.

 

Foto: epaimages

 

 

 

 

13:50 - Meč je upravo počeo, Nole je prvi na servisu.

13:41 - Upravo su Srbin i Španac izašli na zagrevanje! Možda i poslednji međusobni okršaj dva asa u karijeri.

 

 

 

13:37 - Patrik Mekinro, ubeđen je da će Đoković slaviti u dva seta.

 

 

"Danas igraju dve legende, Novak Đoković i Rafael Nadal. Susret na šljaci na OI i njihov 60. zvanični meč. Đoković vodi 30:29, posle ovoga danas vodiće 31:29. Novak dobija sa 6:2, 6:3!", napisao je Mekinro.

 

13:35 - Mihailo Gligorić, novinar Informera, nalazi se na "Filip Šatrijeu" i javlja sa lica meca da tribine u ovom momentu i dalje nisu pune i da se uglavnom vijore španske zastave. Velike gužve su ispred ulaza i očekuje da uskoro bude krcato. 

Foto: Informer

 

 

 

13:30 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča koji igraju Novak Đoković i Rafael Nadal


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija