30.07.2024.

05:59

Foto: epaimages

Sport

Đoković skida prokletstvo! Zbog ovih suza svi će nagrabusiti u Parizu (VIDEO)

Stigao je u Pariz samo sa jednim ciljem - zlato. Ide mu sjajno, u prvom kolu je bio bolji od Metjua Ebdena, a potom je počistao kralja Rolan Garosa - Rafaela Nadala, što je jasna poruka svakom narednom rivalu.

Bio je naš teniser veliki favorit za osvajanje zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju, teško mu je  pao poraz od Aleksandra Zvereva u polufinalu, ali ne koliko 2016. godine na Igrama u Riju kada ga je na startu takmičenja zaustavio Huan Martin del Potro (7:5, 6:4).

Često naš teniser zna da kaže da mu je to jedan od najteži poraza u karijeri. Nole je na dobrom putu da konačno u Parizu skine prokletstvo i domogne se najsjanijeg odličja na najvećoj svetskog sportskoj smotri. Nole se za zlato sprema, kako je nedavno rekao, 20 godina, pa bi sad zbog suza u Riju svi koji se nađu na njegovom putu u Parizu, mogli da nagrabuse.

- Ovo je jedan od najtežih poraza u mom životu i karijeri. Rane su još sveže. Boli užasno. Boli jer su se mnogi ljudi oslanjali na mene. Ja im se izvinjavam što sam ih izneverio. Veoma sam tužan i razočaran -  rekao je tada Đoković, koji je u suzama napustio teren posle poraza od Del Potra, bile su to slike koje su obišle svet. 

Informer

Novak je bio neutešan, nakon što mu je raspršen san o zlatnoj medalji, uz ovacije publike sa terena izašao uplakan. 

U četiri dosadašnja pokušaja da se domogne zlatne medalje, Đoković je osvojio bronzanu medalju na prvim Igrama u Pekingu 2008. U Londonu 2012. u borbi za bronzu i Rio de Žaneiru 2016. godine na startu takmičenja, oba puta  zaustavio ga je Huan Martin Del Potro. U pomenuom Tokiju ga je pobedio Zverev iako je imao set prednosti i brejk u drugom setu, a u meču za bronzu bolji od njega bio je Pablo Karenjo Busta. Međutim, nisu ti porazi boleli kao onaj u Riju, onaj koji mu je naterao suze na oči, zbog kog je uplakan napustio teren, ni Del Potro nije uspeo da ga uteši. 
Deluje da će zbog tih suza Nole pregaziti svakog rivala koji mu se nađe na putu u Parizu. Došlo je vreme da Nole skine prokletstvo Olimpijskih igara.