• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

27.07.2024

15:31

Nole imao zamerku posle pobede: Neozbiljno je prema gledaocima i učesnicima!

AP/Photo

Olimpijske igre

Nole imao zamerku posle pobede: Neozbiljno je prema gledaocima i učesnicima!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković lako je izašao na kraj sa inače dubl igračem Metjuom Ebdenom sa 2:0, a posle trijumfa izrazio je nezadovoljstvo organizacijom koja je specijalnu pozivnicu uručila teniseru koji inače ne igra singl.

Odmah je svima bilo jasno da Australijanac nema šta da traži na terenu "Filip Šatrije" protiv Noleta, pa je meč jako brzo prerastao u neozbiljne egzibicije i uveseljavanje publike. 

Novak je maksimalno profesionalno odradio svoj posao i počistio Ebdena, ali je iskoristio priliku i da pomene čudno pravilo Igara.

- Žao mi je zbog Ebdena. On je dubl igrač i nije naviknut na ovaj vid tenisa. Nelogično mi je pravilo da se zove dubl igrač kada singl odustane, a imamo dosta dobrih igrača koji nisu bili u razmatranju. Malo je neozbiljno prema gledaocima i takmičarima - rekao je Nole za RTS.

Foto: Tanjug/S. Aćimović

Dominacija u prvom kolu

Naime, Metju je svoje mesto u konkurenciji "1 na 1" stekao zbog plasmana, iako jako dugo nije igrao tu vrstu tenisa.

U nastavku se Đoković osvrnuo na navijače koji su bili nešto drugačiji od onih koje obično gleda na Rolan Garosu svake godine. 

- Dosta boja na tribinama i puno zastava. Drugačija je publika nego inače na Rolan Garosu. Puno je više ljudi koji su generalno ljubitelji sporta, ne nužno tenisa. Zaista je bio spektakl. Srećan sam što imamo krov i što nas nije kiša omela - ocenio je srpski as.

Foto: Printscreen/RTS

Ebden uveseljavao publiku

Glavna je tema potencijalni spektakl i njegov susret sa Rafaelom Nadalom i idućem kolu, ukoliko Španac pobedi danas ili uopšte izađe na teren.

Đoković priznaje da se raduje susretu sa nekada velikim rivalom, iako su obojica, kako sam kaže, ostavili svoj najbolji tenis iza sebe.

- Nismo dugo igrali, od Rolan Garosa 2022, ako se ne varam, a tada me je pobedio. Imali smo neke epske susrete ovde, na ovom terenu. Ne igra odavno tenis na svom nivou, ali ne igram ni ja. Mnogo smo učinili za ovaj sport, pa taj meč privlači mnogo pažnje - zaključio je Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija