30.07.2024.

12:39

Foto: Starsportphoto©

Sport

Selektor vaterpolista ljut: Nismo došli na utakmicu, sramotno izdanje!

Rival iz grupe B je u prvom susretu podbacio protiv Španaca, pa se očekivalo da je pred našim momcima lak zadatak i overena karta za četvrtfinale. Nažalost, to se nije desilo, a odgovornost za veliki neuspeh i jako lošu igru na sebe preuzima selektor.

- Nismo ni došli da igramo danas, nismo bili tu. Sramotno izdanje u svakom smislu. Na meni, kao selektoru, je najveća odgovornost za ovakvo izdanje. Napad nije funkcionisao, nismo pravili prava dodavanja, nismo šutirali, nismo bili agresivni. Jednom rečju, nismo ličili na sebe. Ne znam da li je u pitanju nega blokada ili strah - ljutito je objasnio Stevanović.

Informer

Stevanović u raspravi sa sudijom

Naredni protivnik "delfina" je fenomenalna Španija, a meč je na programu za dva dana od 12.05. Trener najavljuje težak posao protiv mnogo kvalitetnijeg protivnika i duboku analizu današnjeg poraza.

- Idemo dalje, šta da radimo. Moramo da se "vadimo" protiv mnogo boljih protivnika sada. Uradićemo analizu, ovo mora da se pogleda dobro. Moramo mnogo bolje kako bismo prošli dalje - ocenio je Stevanović.

Informer

Strahinja Rašović

Nešto optimističniji bio je Strahinja Rašović. Iskusni reprezentativac priznaje da je poraz teško pao, ali da to ne znači smak sveta za Srbiju na Igrama.

- Nije tragedija, ali nas jeste malo sramota. Nije nam napad funkcionisao, odbrana i nije bila loša. Jednostavno, uvukla se neka nesigurnost u napadu a i njihov golman je sjajno branio, Koristili su to, stekli sigurnost, povećali prednost i sačuvali je. Pokušali smo da ih stignemo, ali nije bilo šanse. Krenulo je sve nizbrdo i to je tako u sportu. Bitno je da dignemo glavu. Ne znači svaki poraz eliminaciju. Ja stvarno verujem u nas u drugove iz reprezentacije i trenere. Najvažnije je da se domognemo četvrtfinala i dižemo formu. Mentalno se moramo uzdići i nastaviti dalje. Tako se pokazuje snaga - poručio je igrač mađarskog Vašaša.