31.07.2024.

07:01

Foto: Starsportphoto©

Sport

"Orlovi" kreću po prvi trijumf! Evo gde možete da gledate meč Srbija - Portoriko

Meč se igra u Lilu od 17.15 sati, a direktan prenos možete pratiti na prvom programu RTS-a, kao i u lajv blogu na našem portalu.

Srbija je ubedljivo poražena od Sjedinjenih Američkih Država, pa je vreme za popravni.  Portorikanci su do Olimpijskih igara došli preko kvalifikacija, gde su bili bolji od Italije i Litvanije. U prvom meču na Olimpijskim igrama sa Južnim Sudanom su poraženi. Ono što je sigurno, ovaj meč za oba tima ima ogroman značaj.

- Rekli smo da eventualna pobeda ili poraz od SAD ne menja situaciju, moramo da odigramo još dve utakmice za četvrtfinale. Nema slabog protivnika, znam kako treba sad da reagujemo i pripremamo se za sledeću utakmicu - rekao je selektor Pešić posle prvog meča sa Amerikancima.

Informer

Srpski reprezentativac Ognjen Dobrić pohvalio je kvalitet protivničkog tima, ali ne sumnja u pobedu.

Samim tim što se Portoriko plasirao u toj grupi sa Italijom i Litvanijom, to govori da oni imaju veliki kvalitet. Oni su to pokazali kroz utakmice i mislim da stvarno ne treba potcenjivati nikoga i da utakmicu treba odigrati maksimalno svih 40 minuta. Oni igraju jako dobro u tranziciji, imaju mnogo šuteva za tri poena, imaju odlične bekove koji su jako opasni, više šutiraju nego što prodiru. Moramo da se baziramo na to i da zaustavimo njihovu tranziciju. Sve ostalo je na nama i mislim da mi imamo kvalitet i prednost, ali to moramo da pokažemo na terenu. Papir je jedno, teren je drugo - izjavio je Dobrić.