Autor: S. M.

31.07.2024.

14:01

Foto: AP/Photo

Sport

Teški uslovi, iznenađen sam! Novak otkrio koliko je majica promenio

Drugi teniser sveta kaže da su uslovi bili teški, mada se ne žali svestan da je i protivniku bilo isto, i dodaje da ga je nemački predstavnik iznenadio.

- Pre svega, ovo je bio najteži dan kada su u pitanju uslovi, neverovatna sparina na terenu. Uslovi su bili teški za oba tenisea, ali za oba i isti. Mora čovek da prihvati i da se prilagodi, mnogo smo se znojili, promenio sam četiri majice. Drago mi je što sam prelomio rezultat u prvom setu na 6:5. Dobro sam krenuo, ali onda, iskreno, bio sam malo iznenađen njegovom dobrom igrom. Bio je agresivan, dosta viši odskok lopte je danas bio i išle su brže. Nezgodan je protivnik. Bio sam izazvan na terenu i drago mi je što sam odgovorio na izazov na pravi način - jasan je Novak u razgovoru za RTS nakon meča.

Osvrnuo se potom i na Grka Stefanosa Cicipasa, koji mu je sledeći protivnik, a taj duel je na programu sutra.

- Cicipas je izuzetno kvalitetan teniser koji je svoje najbolje rezultate beležio ovde, na ovoj podlozi. Imao sam uspeha protiv njega, ali sam i gubio. Uvek su to neizvesni mečevi. Ima izuzetno prodoran servis, znam šta me očekuje i biću spreman - zaključio je Đoković.