• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

31.07.2024

13:47

Preskočen i Nemac! Nole juri ka olimpijskom zlatu, sad sledi ono pravo! (FOTO)

AP/Photo

Olimpijske igre

Preskočen i Nemac! Nole juri ka olimpijskom zlatu, sad sledi ono pravo! (FOTO)

Podeli vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (37) nezaustavljivo grabi ka olimpijskom zlatu! Legendarni srpski as danas je savladao Nemca Dominika Kepfera u osmini finala Olimpijskih igara u Parizu sa 7:5, 6:3, pa se trenutno nalazi na polovini puta ka osvajanju jedinog turnira koji mu nedostaje u karijeri.

Nole je u najavi ovog susreta napomenuo da će svaki rival biti težak na svoj način, a današnji ga je namučio samo u prvom delu igre. Nakon što je poprilično rutinski Đoković savladao Metjua Ebdena i velikog rivala Rafaela Nadala, mnogi su očekivali da će tako biti i sa Kepferom. Rezultatski, Novak nije imao previše problema niti je dozvolio da meč ode u dramu, mada je u prvom delu igre Nemac svojom ofanzivnom igrom naterao našeg asa na nekoliko atipičnih grešaka.

Poveo je Srbin u prvom setu sa 3:1 i nakon tog brejka u četvrtom gemu, činilo se da će lagano dobiti taj deo igre. Sa druge strane, 70. igrač sveta nije se predavao i igrao je bez pritiska, pa je odmah potom uzvratio brejk. Svaku lopticu udarao je najjače moguće, izlazio je često na mrežu i svojim potezima poslao je poruku da će Novak ipak morati pošteno da se oznoji kako bi došao do nove pobede.

Foto: EPA

Novak Đoković

 

Sve do 12. gema teniseri su bili sigurni na svoj servis, a potom je Novak uspeo da slomi otpor nemačkog tenisera. Napravio je brejk kada je bilo najpotrebnije i poveo sa 1:0 u setovima. Njegovi navijači tada su mogli da odahnu.

A onda je Đoković rešio da ubrza stvari i što pre reši pitanje pobednika. Žargonski rečeno, prebacio je u brzinu više i krenuo da melje. Protiv Nadala bio je dominantan manje-više tokom celog meča, a Kepfera je samleo na startu drugog seta. Dobio je prvi gem bez izgubljenog poena, a onda je rivalu dozvolio samo jedan poen za brejk i vođstvo od 2:0. Već tada postalo je jasno da za Nemca nema povratka u ovaj meč. Nedugo potom bilo je 3:0, a treba napomenuti da je do tog momenta, Nole u drugom setu izgubio svega dva poena.

Onda je malo usporio, ali tenzija na terenu nije bilo. Četvrti gem bio je nešto duži i dobio ga je Kepfer, koji je imao naklonost publike, baš kao i svaki Novakov rival dosad na terenima Rolan Garosa. Ta činjenica, ni ovog puta, nije sprečila srpskog asa da manje više rutinski meč privede kraju i izbori plasman u četvrtfinale. Do kraja je izgubio samo dva gema i na taj način zakazao okršaj sa Stefanosom Cicipasom, koji je bez mnogo muke savladao Sebastijana Baeza sa 2:0 u setovima.

Simptomatično je da je ponovo maltene čitav stadion "Filip Šatrije" navijao protiv najboljeg tenisera svih vremena. Gotovo svaki Kepferov poen slavio se veoma euforično, dok se "Ajmo Nole majstore" i "Ajmo Nole Srbine" čulo samo sporadično u pauzama između poena.

Među Noletovim malobrojnim fanovima na "Šatrijeu" bili su i novi olimpijski šampioni Damir Mikec i Zorana Arunović. Oni su zauzeli svoje mesto na tribinama i bodrili Noleta tokom čitavog meča, da bi na kraju sa dignutim pesnicama uvis proslavili novi trijumf i nastavak puta ka olimpijskom zlatu.

 

 

Foto: Informer

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21