01.08.2024.

06:16

Foto: AP/Photo

Sport

Stara mušterija čeka Novaka! Gde ga vidi, tu ga gazi, evo gde možete da gledate meč

Biće to prvi meč večernjeg programa, ali i Novakov prvi meč u Parizu koji je u večernjem programu od početka takmičenja. Duel možete da gledate na TV RTS 1 i Eurosportu, kao i uživo blog na našem portalu. 

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u četvrtinale Olimpijskih igara u Parizu, pošto je bio bolji od Dominika Kepfera sa 7:5, 6:3. Prethodno je tokom takmičenja eliminisao Rafaela Nadala i Metrju Ebdena, ni na tim mečevima set nije izgubio.

Informer

Ovo će ujedno biti i najteži test našem asu u dosadašnjem toku turnira. Cicipas je slavio protiv Sebastijana Baeza sa 2:0, te tako i došao na megdan Srbinu.  Pobednik ovog duela će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča između Aleksandra Zvereva i Lorenca Mizetija. 

Novak i Stefanos će odigrati 14. međusobni meč, a Srbin vodi 11:2. Dobio je deset poslednjih, Cicipas se verovatno ne seća kada je pobedio našeg asa. Bilo je to pre pet godina, na masters u Šangaju. Posle toga je naljutio Đokovića, pa mu je postao redovna mušterija. Grku sigurno nije bilo dobro kada je video da igra protiv Srbina.

Informer

Što se kladionica tiče, Nole je apsolutni favit protiv Grka sa kvotom 1,33, dok je na Cicipasa 3,5. Kvota da će naš teniser dobili meč sa 2:0 je 1,93, a da će pobediti sa izgubljenim setom četiri. S druge strana, pobeda Cicipasa u dva seta se plaća kvotom sedam, a 2:1 - 7,5. Možete da se kladite da će u prvom setu biti taj-brejk kvota je 4,5, a da neće  1,22. Da Nole dobija prvi set kvota je 1,42, a Stefanos tri.