01.08.2024.

06:32

Foto: AP PHOTO

Sport

Srbija razmontirala Portoriko, a navijači jednu stvar zameraju Pešiću!

Izabranici Svetislava Pešića tako su zabeležili prvu pobedu otkako su počele Olimpijske igre 2024.  Navijači su oduševljeni jer su košarkaši pokazali reakciju i da nas poraz od tima snova nije poremetio na psihološkom planu.

"Orlovi" su pobedom od 41 razlike nad Portorikom napravili važan korak ka plasmanu u narednu rundu košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama.  Ubedljivom pobedom nadoknadili smo minus od 26 razlike, zatrpali koš Portorikanaca i poslali poruku Južnom Sudanu gde će takođe biti važna ne samo pobeda nego i koš razlika. 

Informer

Najefikasniji protiv Portorika je bio Filip Petrušev sa 15 poena i 9 skokova, 14 je imao Jokić uz 15 skokova i devet asistencija i falila mu je samo jedna za istorijskih tripl-dabl. Srbija je imala čak sedmoricu dvocifrenih košarkaša, a osim pomenute dvojice su dvocifreni učinak imali i Bogdan Bogdanović sa 13 poena, koliko je imao i Micić uz sedama sistencija, 12 poena je bio učinak Aleksa Avramović, 11 poena imao je Nikola Milutinov, a 10 Nikola Jović.

Navijači posle razbijanja Portorika nisu imali šta da zamere igračima: 
"Micić se popravlja", Lagano, sa pola gasa, stručnjaci biće sve ok", "Živela Srbija", "Sa 18 razlike protiv Sudana bićemo sigurno najbolja drugoplasirana ekipa", "Svaka čast momčine", neki su komentari na Instagramu.

Mada, imali su šta da kažu selektori Svetislavu Pešiću.

"Pešiću ubaci Jokića da napravi istoriju, jedna asistencija mu je falila", poručio je jedan navijač.

Informer

Kada se završi grupna faza, pravi se mini tabela koja prema učinku i koš razlici kao glavnom parametru sledi raspodela ekipa u četiri šešira. Dve od tri prvoplasirane ekipe sigurno će u prvi šešir, jedna preostala ekipa sa vrha tabele ide u drugi šešir zajedno sa najboljom drugoplasiranom selekcijom, a nadamo se da ćemo to biti mi. Kada se raspodela mesta u šeširima završi sledi žreb po kojem se timovi iz prvog ukršaju sa rivalima iz četvrtog šešira, kao i oni iz drugog i trećeg. To bi Srbiji potencijalno moglo da donese slabijeg rivala u četvrtfinalu. Timovi iz iste grupe ne mogu ponovo da se ukrste u prvoj nokaut fazi, ali u polufinalu već mogu.