• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

31.07.2024

19:00

Pukla stotka u Lilu! "Orlovi" demolirali Portoriko za prvu pobedu na OI

AP/Photo

Olimpijske igre

Pukla stotka u Lilu! "Orlovi" demolirali Portoriko za prvu pobedu na OI

Podeli vest

Košarkaši Srbije ostvarili su prvu pobedu na Olimpijskim igrama i u drugom kolu pregazili ekipu Portorika sa 107:66 (24:14, 28:23, 27:16, 28:15).

Izabranici Svetislava Pešića svesni da nemaju pravo na kiks posle poraza od Amerike (110:84) na startu takmičenja, ozbiljno su pristupili duelu sa karipskom selekcijom. "Orlovi" su timskom igrom, raznovrsnim napadima i sjajna odbranom razbili na paričiće Portorikance i stigli na korak do plasmana u narednu fazu takmičenja.

Najefikasniji u našem timu bili su Filip Petrušev sa 15 poena, Nikola Jokić je imao dabl dabl učinak sa 14 poena i 15 skokova, dok su Bogdan Bogdanović i Vasilije Micić postigli po 13. U redovima Portorika jedini dvocifrenu su bili Kristofer Ortiz sa 19 i Ismael Romero sa 10 koševa. 

Foto: AP PHOTO

 

Od prvog minuta "orlovi" su diktirali ritam, posebno su raspoloženi bili Nikola Jokić i Filip Petrušev. I dok je trostruki MVP skupljao skokove, centar Olimpijakosa je dominirao u napadu i skupio deset poena, pa smo brzo poveli sa 14:6. Bio je primoran selektor Portorikanaca u nadi da zaustavi razigrane "orlove". Ipak, to nije pomoglo, a Petrušev se priključio i Bogdan Bogdanović i trojkom digao na noge srpske navijače u Lilu za prvu dvocifrenu prednost - 17:6. Uzvratio je rival i trojkama Hauarda i Ortiza i prepolovio našu prednost, ali su na drugoj strani odgovorio Jokić, a potom je zakucao i Milutinov za kraj prve deonice - 24:12.

Foto: AP PHOTO

 

Na krilima dobre završnice prve četvrtine, nastavili su Pešićevi puleni da igraju raznovrsno napadački i u drugoj. Probudio se i Vasa Micić, pa je naš tim brzo otišao na velikih 21 razlike - 46:25. Pokušali su Portorikanci nekom vrstom zonske odbrane da poremete srpske košarkaše, ali nisu imali rešenja za sjajnog Jokića koji je u završnici servirao rivalu šest lakih poena i omogućio našem timu da na odmor ode sa 52:35.

Foto: AP PHOTO

 

Nešto sporije smo otvorili treću četvrtinu što je protivnik iskoristio i prvo kaznio zakucavanje Romera, a potom je i Voters pogodio trojku i smanjio na 52:40. Ipak, tada su se "orlovi" naljutili, zategli su odbranu, dok su na drugoj strani trojke pogodili Bogdanović i Avramović i vratili prednost na plus 20.

Foto: AP PHOTO

 

Puni samopoudazanja i bez ikakvog pritiska igrali su "orlovi", pa je prednost iz napada u napad rasla na maksimalnih plus 28 (79:51) pred poslednjih deset minuta igre. Već tada je bilo jasno pitanje pobednika, pa je poslednja četvrtina protekla u egzibicijama naših košarkaša, koji su atraktivnim potezima zabavljali publiku u Lilu. 

Naše momke u poslednjem kolu C grupe u subotu od 21 čas očekuje duel sa Južnim Sudanom.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka
Politika

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka

Nakon što je iz Opštine Štrpce saopšteno da je osoba sa inicijalima S.I, koja se predstavila kao novinar, bez dozvole i saglasnosti prisustvovala i snimala sastanak predstavnika opštine i meštana sela Gornja i Donja Bitinja, gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić upozorio je da se protiv njega, kao i protiv opštine, vodi hajka od strane onih čije su, kaže, politike štetne po srpski narod na Kosovu.

31.07.2024

20:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21