02.08.2024.

14:02

Foto: profimedia

Sport

Emotivno do koske! Poruka Đokovića velikom prijatelju i rivalu rastužila mnoge! (VIDEO)

Nakon što je Britanac poražen sinoć u četvrtfinalu dubla na Olimpijskim igrama u Parizu zajedno sa Danijelom Evansom od Tejlora Frica i Tomija Pola 6:2, 6:4, došlo je vreme da okači reket o klin.

Oglasio se ovim povodom i naš Nole, koji mu je poslao emotivnu poruku.

- Endi, svi smo se nadali da ovaj momenat neće doći, ali evo ga. Samo želim da ti čestitam na neverovatnoj karijeri. Mnogo grend slem pehara, prvo mesto na svetu, dve zlatne medalje na OI, Dejvis kup. Stvarno, uradio si sve. Neverovatno, čestitam tebi i tvojoj porodici - poručio je Novak.

Njihovo prijateljstvo datira od detinjstva i Đoković se kao juče seća tog perioda.

- Vraćamo se nazad u vreme, mislim da smo imali 11 kada smo se prvi put upoznali na terenu. Imali smo neverovatne mečeve, rivalstvo. Igrali smo finala svih grend slemova, ti si doneo Vimbldon Britaniji posle 77 godine, nažalost protiv mene u finalu, ali je to specijalno, istorijski momenat, koji ja cenim i zahvalan sam što sam bio deo toga. Možeš biti ponosan na neverovatnoj izdržljivosti i borbenom duhu i inspiraciji koju si dao svima nama - rekao je srpski as.

Informer

Nole nikada nije krio koliko ceni sve što je Endi učinio u karijeri.

- Posle svih teških momenata koje si prošao, operacije, ograničenja u pokretima, nastavio si i pokazivaosvima da nema puštanja i odustajanja. Sve najbolje tebi i tvojoj porodici i zaslužio si najbolji mogući oproštaj. Ćao, ćao, moj prijatelju - poručio je Đoković na kraju jedne ere.