• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

02.08.2024

12:28

Kraj jedne ere! Endi Marej stavio tačku na tenisku karijeru!

EPA

Olimpijske igre

Kraj jedne ere! Endi Marej stavio tačku na tenisku karijeru!

Podeli vest

Nekada najbolji teniser sveta Endi Marej (37) zvanično je završio karijeru, nakon što je sinoć u četvrtfinalu dubla na Olimpijskim igrama u Parizu, zajedno sa Danijelom Evansom, izgubio od Tejlora Frica i Tomija Pola 6:2, 6:4.

Legendarni teniser već godinama ima problem s kukovima, koji su ga poprilično ometali na mečevima u poslednje vreme. Kao što je pre starta najveće sportske smotre najavio, Britanac je u Parizu odigrao svoj poslednji meč, i sinoć zvanično odlučio da stavi tačku na svoju dvadesetogodišnju karijeru.

Marej, koji je dva puta osvojio olimpijsko zlato u singlu (u Londonu 2012 i u Riju 2016.), teren je napustio u suzama, uz veliku podršku publike sa tribina stadiona "Filip Šatrije".

 

 

Iskusni teniser koji je svojevremeno bio na čelu ATP liste, u razgovoru sa novinarima posle meča poručio je da je spreman za penziju.

- Ponosan sam na moju karijeru, moja dostignuća i ono što sam uložio u sport. Bilo je emotivno jer je ovo bilo poslednji put da igram takmičarski meč. Ali sada sam iskreno srećan. Zadovoljan sam kako se završilo. Drago mi je što sam došao na Olimpijske igre i završio karijeru pod mojim uslovima, pošto je to u poslednjih nekoliko godina ponekad bilo neizvesno - poručio je Marej, preneo je Bi-Bi-Si.

Foto: EPA

Endi Marej

Sada već bivši teniser, preko noći je na društvenim mrežama privukao veliku pažnju javnosti, jer se od "belog" sporta oprostio na potpuno neočekivani način.

 

 

"Ionako nikada nisam ni voleo tenis", napisao je Endi Marej, i uz to promenio svoj opis na društvenoj platformi "Iks". 

Umesto "Igram tenis" napisao je "Igrao sam tenis".

 

 

Na njegovu prethodnu objavu reagovao je veliki broj tenisera, profili takmičenja poput Rolan Garosa i Vimbldona, a uz to i Ženska teniska asocijacija, kao i ATP tur.

"Ne slažemo se", napisali su iz WTA. "Znamo da to nije istina", javili su se iz Rolan Garosa. "Zato što ga obožavaš!", mišljenje je iz ATP tura.

Takođe, španski teniser Karlos Alkaraz koji je kao mali gledao i učio od slavnog Britanca, objavio je oproštajnu poruku na društvenim mrežama.

 

 

"Bila je privilegija deliti teniski teren sa tobom Endi. Čestitam ti na legendarnoj karijeri, i što si bio primer svima. Ovde ćes uvek imati obožavatelje", emotivno je napisao mladi Španac.

Marej je svojevremeno bio prvi teniser na ATP listi, dva puta je bio šampion Vimbldona, a jednom Ju-Es opena. U karijeri je osvojio 46 titula. Smatra se pripadnikom "velike četvorke", koju pored njega čine Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Putin će imati samo jedan uslov za okončanje rata! Zelenski je uveo čitav ukrajinski narod u propast, a državu u nestajanje! (VIDEO)
Live TV

Putin će imati samo jedan uslov za okončanje rata! Zelenski je uveo čitav ukrajinski narod u propast, a državu u nestajanje! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je počeo da dopušta mogućnost mirovnih pregovora sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, zbog verovatnog dolaska Donalda Trampa na vlast u Americi, piše Onet pozivajući se na poljskog politikologa Vitolda Sokalu. Ova saznanja i pitanje da li će do pregovora uskoro i doći komentarisali su Ivan Ivanović iz SNP "Naši" i putem video-linka bivši protivterorista i dobrovoljac u ratu u Donbasu Radomir Počuča.

02.08.2024

12:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija