Autor: S. M.

02.08.2024.

19:27

Foto: AP/Photo

Sport

Muškarac bije ženu! Ruski teniser opleo, pa obrisao objavu (FOTO)

Olimpijske igre drma nezapamćen skandal jer se u ženskoj konkurenciji u boksu takmiče dve bokserke sa muškim hromozomima!

Mnogi tvrde da su rođene kao muškarci i da su menjale pol, ali to zapravo nije istina, već one imaju poremećaj seksualnog razvoja i muške hromozome.

Informer

Iman Kelif je pobedila Italijanku Anđelu Karini, jer joj je protivnica već u prvom minutu predala meč pošto je dobila jak udarac.

Među onima koji su besni što je njoj i Lin Ju-Tin iz Kineskog Tajpeja Međunarodni olimpijski komitet dozvolio da se takmiče u Parizu je i ruski teniser Andrej Rubljov. On smatra da su one muškarci i da im tu nije mesto.

Informer

"Ljudi se bori protiv nasilja u porodici, nad ženama, decom, protiv svakog vida nasilja. Odrastao sam naučen da štitim žene. Nije važno kakva je situacija bila sa ženom, ali ništa ne može biti vredno da muškarac fizički povredi ženu. A sada, na najvećem i najbitnijem sportskom događaju, Olimpijskim igrama, gledamo uživo kako muškarac koji sebe identifikuje kao ženu udara drugu ženu (govoreći da su to jednaka prava u boksu) i niko to ne zaustavlja. Ako bi se muškarac identifikovao kao dete, da li bi mu dozvolili da se takmiči na dečjem boks turniru? Ovo je nešto što nikada neću razumeti. Veoma mi je žao izbog italijanske predstavnice koja se dugo pripremala za ovaj momenat", napisao je ruski teniser uz fotografiju sa boks meča, ali je objavu ubrzo i obrisao.

Informer

Lin Ju Tin

Podsetimo, danas je Lin Ju-Tin takođe slavila u prvom kolu. Ona je pobedila na poene rezultatom 5:0 i jednoglasnom odlukom sudija bila bolja od Uzbekistanke Sitore Turdibekove.