Autor: Informer.rs

03.08.2024.

17:17

Foto: Starsportphoto

Sport

Marina pobesnela! Poletele su! Presrećne su što su u Parizu!

Košarkašice Srbije poražene su od Španije rezultatom 70:62 u poslednjem meču grupne faze na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Ništa novo, a to staro je gore-dole sa neiskusnom ekipom. Definitivno da je ta pobeda protiv Kine bila mnogo velika. To ne možemo da im oduzmemo. Ali za ovako jedan mlad tim... One su poletele, presrećne su što su u Parizu. Sigurno je i ova utakmica pokazala da nisu mogle na pravi način da kontrolišu emocije - rekla je Marina nakon meča. 

Informer

 

Maljkovićeva je analizirala i na koji način su Špankinje najviše pravile probleme njenom timu.

- Španija je uzela sve svoje iskustvo iz jakih takmičenja i dobile nas “jedan na jedan”. Prosto je. One su uzele loptu za ruke, Konde i Alba su doprinele mnogo sada, a ranije nisu igrale. Uzele su loptu u ruke u ključnim momentima i igrale jedan na jedan. Mi to apsolutno nismo mogli da odbranimo - poručila je Maljkovićeva.

Selektorka je prokomentarisala i četvrtfinale.

- Koga god da dobiješ u četvrtfinalu, isto je. Šta? Lakša je Australija nego Nemačka ili Nigerija od Kanade.Mi ni danas u tri četvrtine nismo bili mi. Ako analizirmo do sada urađeno… Na utakmici protiv Portorika nismo bili mi 15 minuta. Protiv Kine je bilo bez greške, primer šta i kako. Velika utakmica. Sad sa Španijom smo samo u poslednjoj četvrtini uradili šta smo se dogovorili. U četvrtfinalu, ko god da bude, zavisi isključivo od nas i od naše igre. I da mi budemo mi. Da se skupimo i da budemo to što treba da budemo. Imamo tri dana da se skupimo i da sednemo i sve analiziramo - istakla je Maljkovićeva.