04.08.2024.

06:46

Foto: Tanjug/AP

Sport

Idemooo Noleeee, Srbija je uz tebe! Evo gde možete da gledate spektakl

Meč koji čekamo dve decenije možete da gledate na prvom programu nacionalne televizije RTS, najverovatnije od 14 časova, dok je tekstualni prenos na našem portalu, pa pratite uživo blog.

Dva meseca posle povrede i operacije meniskusa teniski genije  igra za jedini trofej koji mu nedostaje - zlato. S druge strane 16 godina mlađi rival Karlos Alkaraz je pred prilikom da ponovi podvig svog zemljaka Rafaela Nadala, jedinog koji je u jednoj godini, 2008, trijumfovao i na pariskoj šljaci, potom na Vilmbldonu i na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Ovo će im biti sedmi međusobni meč, trenutno je rezultat izednačen - 3:3. Nedavno je Španac pobedio Novaka u finalu Vimbldona posle dva vezana trijumfa Srbina koji je prošle sezone bio bolji u Sinsinatiju i Završnom mastersu. Na Rolan Garosu su igrali jednom, 2023. kada je naš as pobedio Alkaraza u polufinalu, ali je i on jednom dobio Srbina na šljaci - 2022. u polufinalu mastersa u Madridu.

Informer

Nole pred finale kaže da je Alkaraz blagi favorit, nešto što nemate često priliku da čujete.

- I on i ja smo u finalu bez izgubljenog seta, obojica igramo odličan tenis. Verovatno je Karlos blagi favorit, zbog skorašnjih rezultata, osvojio je Rolan Garos i Vimbldon, odrastao na šljaci, to mu je omiljena podloga, iako na svim igra dobro. Krasila je i mene sposobnost da se prilagodim protivnicima i podogama. Ovde smo jedini put igrali prošle godine, dobio sam ga u polufinalu, ali se dosta toga promenilo posle toga. Jeste Karlos dominirao u finalu Vimbldona, ali sam i ja totalno drugačiji igrač nego pre tri sedmice. Bolje se krećem, bolje igram i veće su mi šanse. Nema jasnog favorita, ali je on verovatno blagi - kazao je drugi teniser sveta pred finalni meč.

Kladionice su naš potcenile drugog tenisera sveta. Kvota na Španca je 1,38, dok je na vlasnika 24 grend slema titule 3,1.