• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

04.08.2024

05:32

Na štakama pre 2 meseca, danas igra meč života!

profimedia

Olimpijske igre

Na štakama pre 2 meseca, danas igra meč života!

Podeli vest

Novak Đoković je 5. juna operisao koleno u Parizu, gradu u kojem će se boriti za prvo olimpijsko zlato, drugu medalju nakon bronze 2008. godine na Olimpijskim igrama.

Žestoku borbu na "Filip Šatrijeru" vodiće najstariji i najmlađi finalisti ikada teniskog turnira na Olimpijskim igrama - Novak Đoković i Karlos Alkaraz (oko 14 časova, RTS 1).

Nole konačno ima taj san o Olimpu čiji su mu vrhovi ostali nedosežni i kada se činilo da je nadomak, da to niko osim njega ne može da ih dosegne. Ipak, na zalasku briljantne karijere domogao se najdražeg finala, o kom je sanjao otkako je uzeo reket u ruke. Igraće za olimpijsko zlato, a Srbiji je već doneo medalju - srebro!

Foto: Reuters

Biće opet suza radosnica

 

Celo sezonu je podredio Olimpijskim igrama kako bi se domogao jedinog trofeja koji mu nedostaje, a umalo ga jedan pogrešan potez u osmini finala Rolan Garosa protiv Fransiska Serundola (3:2), skupo koštao. Doktori su posle operacije bili u čudu, priznali su da im nije jasno kako je Đoković taj meč završio i na kraju dobio. Da bi svako drugi na njegovom mestu odustao. Tada je već bilo sve jasno! Da ćemo ga opet videti na Rolan Garosu i to u dresu Srbije, bez obzira na to što je 6. juna bio na štakama. Stisnuo je zube! Dok je skoro cela planeta prognozirala kraj, krah sezone, oporavak od tri meseca posle operacije, tri nedelje kasnije je zagrao u finalu Vimbldona, a danas će pokušati da još jedan cilj sprovede u delo, a na putu mu je Karlos Alkaraz, 16 godina mlađi izazivač, budućnost tenisa.

Foto: Informer

Novak Đoković na štakama posle operacije kolena u Parizu

 

Istina je da zlato u tenisu na Olimpijskim igrama nema istu težinu kao recimo u atletici, košarci, plivanju, zbog toga nije malo onih koji se čudom čude Novaku zašto ga toliko želi posle 98 trofeja, rekordna 24 grend slema, 428 nedelja na prvoj poziciji... Ne shvataju da se ne radi samo o medalji, nego dresu koji nosi, naciji za koju igra, državi koju predstavlja.

Danas sve može da dođe na svoje mesto, to zlato je onaj komadić koji nedostaje, onaj mučan osećaj u stomaku kada se osvrne u prošlost i vidi da među trofejima i rekordima nema onog koji je želeo da donese Srbiji... Ali, tačno dva meseca posle operacije meniskusa u Parizu najveći teniser sveta svih vremena i bez dileme jedan od najvećih sportista koje je ova planeta ikada videla sa olimpijskim zlatom može da zaokruži nestvarnu karijeru. Novak je najveći, to niko ne može da spori, ali, njemu to zlato nedostaje da, kada stane ispred ogledala, može sebi da kaže "sad imam sve".

I zbog toga je najveći, jer bi malom ko, tačnije niko, na njegovom mestu dva meseca posle operacije, sa 37 godina, to uradio. 

Foto: Reuters

Novak Đoković igra za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama

 

Čeka nas još jedan meč, jedan korak u Parizu, najvažniji, koji ćemo pratiti sa posebno strepnjom, jer će sve oči biti uprate u koleno. Ali, ako neko može, onda je to Novak. On je pre nekoliko godina rekao da bi izabrao Nadala da se bori za njegov život na šljaci. Mi bismo Novaka, na svakoj podlozi, u svako doba dana i noći.

Taj čovek će i bos kroz vatru i glavom kroz zid. Terminator, vanzemaljac, teniski genije...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija