04.08.2024.

09:15

Foto: Tanjug

Sport

Arogantni Alkaraz! Španac već osvojio zlatnu medalju

Srbin i Španac od 14 časova (RTS 1) igraju za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, prvi put u karijeri. Nole ima bronzu sa Olimpijskih igara u Pekingu, sad je obezbedio srebro, drugu medalju za Srbiju u Parizu, ali mu je zlato san od prvog dana kada je uzeo reket.

Izazivač je 16 godina mlađi Karlos Alkaraz, koji puca od samopouzdanja, možda i previše. Nedavno je pobedio Srbina u finalu Vimbldona, pa veruje da će u Parizu da napravi reprizu. 

- Za sve Špance koji me gledaju na televiziji, recite im da ću napraviti šou u finalu i da ću im dati ono što žele - zlato! Ja sam ambiciozan i moj cilj od početka godine je zlato - poručio je Alkaraz pred finalni okršaj sa Đokovićem.

Informer

S druge strane, Nole je čak dao Alkarazu prednost u finalu. 

- Alkaraz i ja smo do finala došli bez izgubljenog seta i igramo sjajan tenis. On je blagi favorit zbog rezultata, odrastao je na šljaci što mu je omiljena podloga, ali je dobar na svim podlogama, što je i mene krasilo. Jedini put sam ga pobedio na šljaci bilo je to u polufinalu ovde prošle godine. Dosta se od tada promenilo i ko mene i kod njega. Jeste da je izdominirao u finalu Vimbldona, ali sam ja totalno drugačiji igrač nego što sam bio tada. Bolje se krećem od onog na Vimbldonu, bolje igram i veće su mi šanse u nedelju. Nema jasnog favorita, ali ima blagu prednost - poručio je drugi teniser sveta.

Novak Đoković i Karlos Alkaraz odigrali šest mečeva i imaju po tri pobede. Poslednju je ostvario Alkaraz u Londonu pre tri nedelje, dok je Nole slavio kada su igrali na "Šatrijeu", u polufinalu Rolan Garosa 2023. godine, a nakon toga u Sinsinatiju i Završnom mastersu.