04.08.2024.

15:16

Foto: profimedia

Sport

Srpski košarkaši ne idu u Olimpijsko selo i nisu jedini

Grupna faza košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama je okončana, pa se svetske košarkaške zvezde sele iz Lila u Pariz. 

Međutim, među stanovnicima Olimpijskog sela neće biti najveća imena košarkaškog turnira. Od Amerikanaca to nismo ni očekivali, a posle silnih žalbi sportista na sobe koje nemaju klimu, na neugodne kartonske krevete i lošu hranu, njihovim stopama krenule su i druge selekcije.

Portal Jurohups piše da u selu neće biti smeštene košarkaške reprezentacije Srbije, Francuske, SAD, Kanade i Grčke, a još nije poznato gde će odsesti košarkaši Nemačke, Australije i Brazila. Četvrtfinala, polufinala, utakmica za treće mesto i finale će se odigrati u “Akor areni”,  poznatijoj pod imenom “Bersi”. Jasno je da je naš stručni štab doneo ovu odluku kako bi se košarkaši u miru pripremili za četvrtfinalni meč, što sigurno ne bi mogli u Olimpijskom selu, pre svih NBA zvezde Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Vasilije Micić... Kao Novaka pre nekoliko godina u Tokiju svi bi ih jurili da se slikaju sa njima.

Informer

 

Izabranici Svetislava Pešića boriće se za plasman u polufinale Olimpijskih igara u utorak, 6. avgusta a meč protiv Australije je na programu od 14.30 časova. Prvi je duel Nemačke i Grčke (11.00), dok posle "orlova" na teren izlazi domaćin Francuska protiv Kanade (18.00). Večernji termin rezevisan je za okršaj Brazila i Sjedinjenih Američkih Država (21.00). Pozanti su i potencijalni  parovi polufinala,  pa je tako odlučeno da pobednik meča Australija - Srbija ide na boljeg iz duela SAD - Brazil.  Polufinalni mečevi su na programu 8. avgusta od 17.30 i 21.00.