05.08.2024.

14:32

Foto: AP/Photo

Sport

"Delfini" imaju moćnog saveznika: Novak nam je preneo energiju za dalje!

Posle poraza od Mađarske 17:13, "delfini" kao četvrti tim grupe B čeka najboljeg iz grupe A u četvrtini finala. Vođeni uspehom Novaka Đokovića, vaterpolisti žele da obraduju naciju, a Sava Ranđelović ističe uticaj najboljeg tenisera sveta na njega i saigrače.

- Kada je Novak došao u Olimpijsko selo bilo je vrlo emotivno. Najbolji sportista svih vremena je kompletirao kolekciju trofeja. Doneo je Srbiji zlato i trofej koji on sam dugo čeka. Preneo nam je energiju za budućnost i mentalnu snagu. Koncentrisani smo i pripremamo se za meč - rekao je Ranđelović.

Informer

Sava Ranđelović

Igrač mađarskog Vašaša bio je deo selecije koja se okitila sa dve zlatne medalje (Rio 2016, Tokio 2020.). Podseća da je i u Japanu bilo trzavica i loše igre na samom startu takmičenja.

- Pamtimo Rio. Tada smo jedva prošli grupu, mučili smo se, a onda zaigrali kako umemo. Imamo podršku porodice. Došli su da nas bodre. Ceo život se spremamo za ove mečeve - objasnio je Sava.

Veliko iskustvo i znanje u osvajanju medalja poseduje i Viktor Rašović, koji uverava da su "delfini" spremni da iz poraza od Mađarske izvuku pouke za četvrtfinale.

Informer

Viktor Rašović

- Znali smo da će biti naporno i teško. Spremni smo za četvrtfinale. Probaćemo da izvučemo što više pouka iz ovog duela. Čestitam Mađarima na pobedi. Nama je najbitnije da zaboravimo ovo što pre - ocenio je Rašović.