06.08.2024.

08:00

Foto: EPAIMAGES

Sport

Srbin na klupi Amerike za Informer: Ne stižem da gledam srpske vaterpoliste!

Legendarni trener i nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima nakon pobede nad Hrvatskom u Parizu pristao je da odvoji nekoliko minuta za srpske izveštače. Ameri su savladali "šahovničare" sa 14:11 u poslednjem meču grupne faze i u četvrtfinalu boriće se protiv ekipe Australije.

Hrvati su, zbog tog poraza, izbegli okršaj sa Srbijom u četvrtfinalu, već će ići na Španiju, dok će naš nacionalni tim morati preko Grčke u borbu za medalju.

Legendarni Dejan Udovičić, koji je sa Srbijom osvojio maltene sve što se moglo osvojiti sem olimpijskog zlata, poručuje da je popularne "delfine" jako malo gledao tokom ovih Olimpijskih igara. Čuveni stručnjak od 2013. godine predvodi Amerikance i ne skriva želju da sa tom selekcijom osvoji zlato u Parizu.

Pre svega, njegova ekipa je savladala Hrvatsku, a prema njegovim rečima, svi u ekipi već su fokusirani na naredni meč protiv Australije (sutra).

- Pobedili smo, ali možemo mnogo bolje. Igračima na klupi sam odmah rekao da je potrebno da zaboravimo ovu utakmicu i da se fokusiramo na sledećeg protivnika, a to je Australija - poručuje Dejan Udovičić.

Informer

Australija je, da podsetimo, tokom ovog turnira napravila veliko iznenađenje, pošto je u 2. kolu pobedila ekipu Srbije. Udovičić je analizirao narednog protivnika.

- Znamo Australiju, znaju oni nas. Pripremićemo se i to je to. Mislim da su momci veoma veliki sportisti, dugo ih znam, došli su pošteno ovde da se bore. Objektivno, oni nemaju taj kvalitet koji ima Mađarska ili Španija ili Srbija, ali momci se bore svom snagom i to je za respekt. Neće biti lako, četvrtfinale je veliki ulog i moram da se odmorimo i da se što bolje spremimo.

Iskusnog stručnjaka pitali smo da li je dosad uspeo da pogleda Srbiju i kako mu se čini ekipa. Odgovor nas je pomalo iznenadio.

- Nisam gledao. Nisam gledao, ozbiljno. Gledao sam poslednja dva minuta protiv Japana. Nisam gledao, bavimo se samo nama. Igrače smo opteretili za turnir, očekujem da budemo svežiji i nadam se najboljem. Najbitnije da smo dobili svetskog prvaka (Hrvatsku, prim.aut.). To nešto znači i mislim da je to dovoljna potvrda za ove momke koji rade vredno. Da na njih treba više obratiti pažnju, a ne gledati ih sa nekim potcenjivanjem.

Pedantni stručnjak ističe da je cilj Amerike da osvoji najsjaniju medalju. I to se ne libi da kaže, niti krije ambicije.

- Ovde smo došli da osvojimo medalju. To ponavljam već dve godine. Ko hoće da sluša, sluša, ko neće, ne mora. Nismo došli da budemo peti, šesti, sedmi... Bez obzira na sve, isto bih ovo rekao i da igramo sa Španijom. Ako se setite, od Španije smo izgubili zbog gluposti u Tokiju. Ne zaziremo ni od koga, moj fokus je da ostanemo na zemlji i da uradimo neke stvari bolje.

Za kraj, dodaje da će njegova ekipa sve učiniti da prođe narednog rivala.

- Ovu utakmicu smo dosta dobro otvorili, taktički dobro. Očekivano je bilo da u nekom trenutku padnemo, ali vratili smo se kad smo trebali. Novi ambijent, fenomenalan bazen i pripremićemo se kao nikad za četvrtfinale - zaključuje Udovičić.

Informer