06.08.2024.

05:42

Foto: OKS

Sport

Novak zabezeknuo novinare! Ni reč nije želeo da kaže o ovome

Novinari obožavaju da ćaskaju s najboljim teniserom svih vremena, jer ne postoji tema o kojoj Nole ne želi da priča, osim kad ga provociraju i baš preteraju. Ali, nakon što je pobedio Karlosa Alkaraza u borbi za prvo olimpijsko zlato nije želeo da priča o budućnosti. O tome šta dalje nakon što se sa 37 godina domogao jedinog trofeja koji mu je nedostajao.

- Prvi put u životu ne želim da odgovaram na ta pitanja, već da uživam u trenutku, u ovom uspehu. Video sam da je Simon Bajls zamolila medije da ne pitaju šta je sledeće posle osvajanja zlata na olimpijskim igrama. Ovo sam čekao celog života, osvojio sam bronzu u Pekingu, nisam uspevao da probijem polufinale posle toga na Olimpijskim igrama, iako sam uvek bio među favoritima. Sada sam to uspeo sa 37 godina i samo mi je u glavi da uživam i da slavim - nikad iskreniji nije bio naš teniser.

Informer

Nole je posle finala rekao da bi da igra na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu za četiri godine, a njegovog bivšeg trenera Gorana Ivaniševića to ne bi začudilo. Oborio je skoro sve rekorde. Mada, trenutno ima 99 trofeja, Rodžer Federer 103, a Džimi Konors 110, pa eto motiva za nastavak karijere. Iako je u 38. godinu u finalu Igara je u dva seta bio bolji od 16 godina mlađeg Alkaraza, koji je trenutno u najboljoj formi, pa je jasno da još uvek može bez problema da parira klincima.

Informer

Nole se dan nakon osvajanja zlatne medalje pojavio pred 15.000 ljudi pred Ajfelovom kulom  ogrnut u srpsku zastavu, koji ne ispušta od momenta kada je postao olimpijski šampion. Tu je bila i njegova porodica supruga Jelena i deca Stefan i Tara.

- Mnogo sam zahvalan što su tu, što su imali priliku da uživo sa mnom iskuse sve što sam iskusio na terenu i ovde su bili danas, gledali su i nekoliko sportova zajedno sa nama. Olimpijske igre su nešto posebno, potpuno drugačjie od svega ostalog, na četiri godine nosiš svoju zastavu, to je vrhunac.