06.08.2024.

06:20

Foto: EPA Images

Sport

Dejan Tomašević upozorava pred Australiju: Neće biti lako

Srbija je prošla grupnu fazu kao najbolji drugoplasirani tim, ali nije imala sreće na žrebu za nokaut fazu takmičenja. Nakon ukrštanja sa Australijom u četvrtfinalu, mogli bismo da igramo protiv SAD u polufinalu. Tomašević upozorava da duel s "kengurima" neće biti lak, ali ga raduje dobra forma naših najboljih igrača. 

- U ovom trenutku bolje nego što smo igrali u pripremnom periodu. Očigledno je da se podigla forma bitnih igrača, tu pre svega mislim na Bogdana Bogdanovića i Nikolu Jokića. To nam daje nadu da će naši košarkaši odigrati meč sa Australijom na najboljem mogućem nivou. Utakmica protiv Australije neće biti laka. Svako četvrtfinale je izuzetno teško i ključno je na svakom takmičenju - rekao je za Tanjug Dejan Tomašević. 

Informer

On je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio srebro na OI 1996. godine u Atlanti.

- Olimpijski košarkaški turnir je dobio na značaju od 1992. godine. Činjenica je da su OI svake četiri godine i da je nekako istorijski biti olimpijski šampion. Nama je to nekako uvek bilo važno. Ovde su svi prisutni, smešteni su u Olimpijskom selu... To ima jednu posebnu draž, pored tebe su i drugi sportisti iz tvoje zemlje koje se bore za medalju. Navijaš za njih i to zajedništvo ti daje energiju da ostvariš što bolji rezultat.

Čestitao je Novaku Đokoviću osvajanje zlatne medalje na OI u Parizu.

- Đoković je najveći u istoriji srpskog sporta. I ne samo srpskog sporta. On nas sve čini ponosnim i veliko mu hvala - istakao je Tomašević.