06.08.2024.

16:57

Foto: AP/Photo

Sport

Dere se on na nas, deremo se mi na njega! Bogdanović otkrio da ne slušaju selektora

Izabranici selektora Svetislava Pešića pobedili su Australiju nakon produžetka rezultatom 95:90 i sada čekaju boljeg iz večerašnjeg duela Sjedinjene Američke Države - Brazil (21.00, RTS 1).

Bogdanović kaže da su on i njegov tim sve vreme verovali u uspeh.

- Bila je mnogo teška utakmica, drago mi je da smo pokazali karakter. Kada smo bili na minus 20 i ne znam koliko nismo odustajali. To pokazuje karakter ekipe, svi su doprineli pobedi. Čak i kad nije išlo verovali smo jedni u druge i nastavili da se bodrimo i podržavamo. Svako je u nekom trenutku doprineo, možda su neki očekivali lakši utakmicu, ali četvrtfinale je najteža utakmica na turniru. Taktika je ista i za naredni meč - požrtvovanost, timski rad, duh i vera! Verujemo stalno u pobedu - rekao je Bogdanović.

Priznaje kapiten da je bilo loše u početku.

- Ubacili su neverovatne šuteve. Uzeli su ritam i momentum. Ne mogu da kažem da smo mi bili opušteni, ali... Pritiskali su nas, nismo znali gde udaramo, pogubili smo se - dodaje Beograđanin.

Košarkaš Atlante dodaje da se na kraju meču uhvatio za glavu zbog doskorašnjeg saigrača iz kluba Petija Milsa koji je protiv Srbije igrao kao u transu.

Informer

 

- Zbog njega sam se uhvatio za glavu, bilo je teško tokom sezone, teških treninga, zajedno smo se motivisali za Olimpijske igre. Zajedno smo trenirali, dolazio je sat, sat i po pre svih. Radio je kao konj i mene je motivisao - otkriva Bogdan, a na konstataciju novinara da su se poljubili tri puta dodao je:

- Razmenili smo tradicije.

Prokomentarisao je i tajm-aut selektora Pešića gde ih je psovao.

- Deremo se mi, dere se i on, dižemo se, podržavamo se na taj način. Svako želi da pobedi, znamo svi ulog, na ekranu to izgleda ružno, ali to je sport, to se tako govori iskreno. Jedini način da se komunicira u tim trenucima. Svako želi svakom najbolje, a mi ne slušamo ponekad - zaključio je Bogdan.

Informer