06.08.2024.

20:50

Foto: AP/Photo

Sport

MVP, MVP! Nestvarna sekvenca Jokića u poslednjim minutima susreta!

Momak rodom iz Sombora nije samo pogodio dva poslednja koša na susretu, već je umešao prste u nekoliko poseda koji su prethodili čuvenom "Sombor šaflu" i tako odradio zlata vredan posao za Srbiju.

Naime, na dva minuta i osam sekundi do kraja produžetka i rezultatu 90:87 u korist Australije, napao ga je izuzetno raspoloženi Džoš Gidi, ali ga je Jokić izblokirao pred košem.

Informer

Nezaustavljiv - Nikola Jokić

Ubrzo, tačnije na 1:49 minuta do kraja, ostao je u igri 1 na 1 protiv nestvarnog Petija Milsa. Plejmejker Majamija je uspeo da prođe, ali je njegov pokušaj Nikola skinuo sa obruča i lišio ga dva laka poena.

"Orlovi" su krenuli u napad sa zaostatkom od jednog poena, a lopta je išla u ruke Denverove zvezde. 

Usled umora i čak trojice čuvara, izgubio je loptu, ali nije odustao. Potrčao je nazad u odbranu i uspeo da iščačka i ukrade loptu do tada nepogrešivom Petiju Milsu.

Upisala je Srbija nekoliko dobrih defanzivnih poseda, ali do koša nikako nismo dolazili. Onda je lopta, posle pravog karambola u reketu Australije, stigla u ruke Jokiću, a ovaj, neverovatno pribrano i mirno je vratio u koš jednim poluhorogom. "Orlovi" su imali prednost 91:90!

Informer

Bez rešenja za Džokera

Usledio je još jedan dobar defanzivni posed i napad koji je mogao rešiti utakmicu u našu korist. 

Naravno, tražio se popularni Džoker. Napao je čuvara leđima, okrenuo se na suprotnu stranu i patentiranim "Sombor šaflom" pocepao mrežicu za 93:90.

Potpuno uzdrmani "kenguri" brzopleto su odigrali svoj napad, pa su nemoćno faulirali Bogdanovića i potpisali poraz.

Sada Srbija čeka boljeg iz susreta Brazil - SAD i sva je prilika da ćemo za dva dana prisustvovati revanšu sa "drim timom".