07.08.2024.

06:42

Foto: Tanjug

Sport

Amerikanci skenirali "orlove"! Ovo su vrline i mane

Srbija je posle drame u četvrtfinalu eliminisala Australiju, a sad je fokus na Amerikancima. Biće to treći duel dve ekipe i poslednjih nekoliko nedelja. Nismo imali rešenje za njih u Abu Dabiju u prijateljskom meču, ali ni u prvom kolu grupne faze Olimpijskih igara.

Informer

Američki ESPN detaljno prati dešavanja na olimpijskom košarkaškom turniru, a novinar Brajan Vindhorst je analizirao naš tim. Izdvojio je najveće prednosti i manu naše rezentacije..

“Visina i Jokićeve plejmejkerske veštine... Poznavanje igre Srbije ogleda se u broju asistencija, u čemu je od njih bolja samo reprezentacija SAD, imaju po utakmici 25,7 asistenicja. Bogdan Bogdanović može da pravi razliku na FIBA nivou i igra dobar turnir. Srbija ima drugi najbolji napad na Olimpijskim igrama”, ovo je Vindhorst izdvojio kao najveće oružje Srbije.

Informer

Što se tiče mana...

Prosečna brzina i svestranost, posebno u utakmicama bržeg ritma. Srbija je u dve utakmice koje je igrala protiv SAD ovog leta loše branila liniju za tri poena i dozvolila ukupno 31 trojku na tim duelima. Pored toga, Srbija loše šutira trojke na Olimpijskim igrama, ispod 33 odsto".

Prvi polufinalni meč u četvrtak igraju Nemačka i domaćin Francuska (17.30), dok od 21 sat (RTS 1) na scenu stupaju Amerikanci i Srbi. 

Srbija je na putu do polufinala izgubila od Amerike (110:84), a pobedila Portoriko (107:66), Južni Sudan (96:85) i Australiju (95:90), dok su Amerikanci pobedili nas (110:84), pregazili Portoriko (104:83), Južni Sudan (103:86) i Brazil (122:87).