07.08.2024.

07:16

Foto: OKS

Sport

Đoković ogrnuo srpsku trobojku, pa oduševio Hrvate! Kad je pomenuo njih pali su u trans

Srbinom su fascinirani i komšije Hrvati, pa je Nole za tamošnji TV HRT objasnio koliko mu znači osvajanje zlatne medalje za Srbiju. 

- Moguće je da je bio jedan od najboljih mečeva definitivno, verovatno najduža dva seta koja sam odigrao u životu protiv Alkaraza koji je bio apsolutni favorit s obzirom na dominantne pobede protiv mene na Rolan Garosu i Vimbldonu. Pre turnira sam rekao da se bolje osećam, rekao sam da mislim da imam veće šanse za pobedu - rekao je Đoković za HRT, prenosi portal 24sata.

Informer

Komšije je posebno oduševio jer je pomenuo trostruke olimpijske šampione braću Martina i Valenta Sinkovića. Osvojili su nedavno zlato u dvojcu bez kormilara. Do sada su osvajali srebro u četvercu u Londonu 2012. godine, kao i zlato u dvojcu u Riju 2016. godine, te zlato u dvojcu u Tokiju.

- Pete olimpijske igre, većinu sam ulazio kao glavni favorit. Ovoga sam puta uspeo, emocije su nezamenjive, neopisive, nešto što su legendarna braća Sinković doživeli više puta, oni su došli "kao u šetnju u parku", osvojili još jedno zlato. Njima je isto drago, a meni je drago zbog njih. Fantastično je kada se na najvećoj sportskoj smotri dokažu male nacije kao što su Srbija, Hrvatska i druge zemlje iz regije. Mislim da živimo san.

Informer

Nole kaže da zlato na Olimpijskim igama ne može da se poredi sa ostalim trofejima u karijeri. 

- Neusporedivo je ovo u odnosu na grend slemove. Neusporedivo jer se na Olimpijskim igrama igra za svoju zemlju i svi to prate. Drugačiji je osećaj, više je pritiska i očekivanja, više tenzija na terenu. Naravno, više motivacije i želje i volje. Kada se izgubi, onda se doživi emotivni krah. Ja sam doživeo najlepše emocije i osećaje. 

Hrvatska teniserka Dona Vekić osvojila je srebro. 

- Žao mi je što je izgubila u finalu, ali s druge strane, ogroman uspeh. Ona je izvanredna osoba, mislim da može još mnogo toga da uradi u tenisu. Ovo je samo dokaz.