Autor: S. M.

08.08.2024.

12:47

Foto: printscreen RTS

Sport

Novak je zlatom uništio bogohulnike! Španski biskup slavi pobedu Srbina (VIDEO)

Naš Nole je u 38. godini osvojio zlatnu medalju, jedini trofej koji mu je nedostajao u karijeri, a biskup grada Orivela Hose Ignacio Munilja slavi to odličje uprkos tome što je u finalu izgubio njegov sunarodnik Karlos Alkaraz (7:6, 7:6).

Munilja, logično, nema ništa protiv sjajnog mladog tenisera, već mu je drago što je Novak pobedio jer se zahvaljivao Bogu posle pobede i tako potisnuo, po njegovom mišljenju, bogohulničku ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

"Želeli smo da pobedi Alkaraz, ali ko god je trebalo da pobedi, pobedio je da oda slavu Bogu i da nadoknadi bogohuljenje koje se dogodilo na ceremoniji otvaranja", napisao je biskup na svom verifikovanom nalogu na društvenoj mreži X gde ga prati čak 118 hiljada ljudi!

Uz objavu postavio je i snimak Novaka Đokovića u momentu kada se posle osvojene medalje baca na šljaku i zahvaljuje Bogu pokazujući ka nebu.

- Govorio sam to jer sam zahvalan najvećem svevišnjem - objasnio je Nole stranim novinarima.

Podsetimo, srpski teniser je u četvrtfinalu osetio bol u nozi, ali je ipak pobedio Stefanosa Cicipasa.

Posle tog meča se uživo u programu, dok je davao izjavu, molio Bogu da sve bude u redu i poljubio krst koji je tokom celog turnira nosio oko vrata i isticao ga.