09.08.2024.

06:02

Foto: profimedia

Sport

Aaaaaaa! Jokićev urlik koji je zatresao Pariz (FOTO)

Nažalost, Srbija je poražena i neće igrati za zlaznu medalju, iako je vodila 37 minuta gazila Amere, imala i 17 poena viška, ali za samo nekoliko minuta su Lebron i ekipa pogurani od sudija preokrenuli i pobedili. 

Jokić je opet bio maestralan, sve je radio na parketu što je mogao kako bi Srbija dobila Amere, a urlik nakon prvog dela dugo će pamtiti naši, ali i američki navijači. 

Košarkaši Srbije su savršeno odigrali prvo poluvreme duela sa Sjedinjenim Američkim Državama, pa je na pauzu otišla sa plusom od jedanaest poena - 54:43. Jedan od najvažnijih trenutaka dogodio se sredinom druge deonice kada je Jokić pokazao da je pravi monstrum. Najpre je zalepio rampu Lebronu Džejmsu na jednom kraju terena, da bi na drugom ubrzo prodorom sebi i ekipi obezbedio dva poena. Koliko mu je to sve značilo kao i što Srbija gazi Amere videli smo po reakciji.  MVP NBA lige burno je proslavio ovaj potez zajedno sa klupom. Urlik se čuo do Amerike.  Vukao je ekipu, lupao blokade, delio asistencije, koševi, svime je doprineo igri, a osim igrom i reakcijama je rekao koliko mu je važno!


Svaki od košarkaša Srbije je ostavio svaki atom snage, ali nemaju vreman da žali za porazom, u subotu ih od 11 čeka meč sa bronzanu medalju sa Nemačkom koja kao što bi i zlato obradovati Srbiju.