09.08.2024.

06:36

Foto: Starsportphoto

Sport

Sudije, sram vas bilo! Kao da su slepi, Lebron radio šta je hteo (VIDEO)

Srbija je dobila tri četvrtine, vodila 37 minuta, bila je na pragu pobede, ali je Amerika u poslednjoj deonici "dodala gas“, sudije su joj dale krila i napravila je preokret.

Vodila je Srbija tokom većeg dela meča, ali je "drim-tim" uspeo da nadoknadi prednost. Opšti je utisak da su u finišu imali naši rivali veliku pomoć sudija. U nekoliko navrata, arbitri su donosili sumnjive odluke, a na društvenim mrežama pojavljuju se i snimci. Na jednom od njih je Lebron Džejms koji bukvalno nosi loptu po terenu, ali... Za Amerikance pravila ne važe, ne postoje koraci, niti faulovi u odbrani,  posebno ukoliko gube, a moraju da se nađu u finalu! 

Bio je na sudije ljut i naš selektor Svetislav Pešić.

- Ne tražim opravdanja, ljut sam jer nismo dobili respekt od sudija, ne samo na ovoj utakmici. Jer ako najbolji igrač na svetu za 37 minuta šutira četiri slobodna bacanja, a Bogdanović jedno, a sve vreme je lopta kod njih, čudne stvari su se dešavale. Miran sam, nisam ljut, razočaran sam jer ova ekipa nije dobila respekt od sudija. Rekao sam igračima da ne pričaju, već se bore i sudije će nagraditi, ali to večeras nismo videli - kazao je Pešić posle utakmice.