09.08.2024.

12:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Na guzove i uz pomoć sudija, fuj, Ameri su usra*ih gaća napustili parket... Neviđeno, Hrvati navijali za Srbe

Borili su se naši asovi hrabro, vodili 37 minuta, imali i 17 poena prednosti tokom meča, ali je na kraju "drim-tim" preokrenuo meč i plasirao se u finale Olimpijskih igara. 

Ekipa Svetislava Pešića bila je nadomak senzacionalne pobede nad jednom od, po mnogima, najjačih ekipa SAD-a u istoriji.  Fantastičnim postotkom šuta i dobrom obranom držala je prednost, ali Amerikanci su u poslednjoj četvrtini bili fokusiraniji, a imali su i pomoć sudija. 

Komšije nisu propustile duel Srbije i Amerike, pa su na portalu Index u komentarima Hrvati priznali da su navijali za naše košarkaše, a na kraju im je bilo žao što "orlovi" nisu trijumfovali. 

"Čestitke Srbiji na vrhunskoj utakmici", "Na početku utakmice sam se radovao  kako će ih Ameri razbiti, a na kraju utakmice sam navijao za Srbe prilično žustro. Šteta, imali su ih, ali nažalost stala je trojka u najnezgodnijem trenutku", "Kakva košarka kakva utakmica. Nit volim jedne nit druge, ali sam svim srcem navijao za plave. Ni sam ne znam zašto", "Po prvi put navijah za Srbe. Toliko su odlični i srčani bili, bravo!!! Kakva šteta što neće biti u finalu","Kaka prevara su ovi Ameri, baš sam hteo da braća Srbi pobede. Fuj prljavi Ameri", komentari su ljubitelja košarke u Hrvatkoj, koji su iz sve snage bili uz naše košarkaše.

Informer

Smučili su se prepotentni Amerikanci i Hrvatima.

"Evo priznajem navijao sam za Srbe jer mi je pun ku*ar ovih prepotentnih Amerikanaca. Na guzove i uz pomoć sudija pobedili zemlju sa osam miliona stanovnika. Gde su im sad pobede sa 150 koševa. Prvi put naišli na pravu obranu. Jesu dobili tekmu, ali su izašli s terena usranih gaća", napisao je jedan ljubitelj košarke iz Srbije.

Informer

Na meti su im bile sudije.

"Zaista da ovakvu utakmicu, (očekivao finale pre finala,) poverite sudijama koji sude u nekim seoskim ligama nije u redu. Ne svirati nameran faul nego pustiti prednost ili očigledne korake Embida i Lebrona ili da se odbije da se pogleda snimak da li je lopta vraćena preko pola u skoro poslednjem napadu, to nema nigde sem u ligama kao što su  Panama, Litvanija, Bosna... Da je pobeda dobijena na jedan sumnjiv način najveća je potvrda kada su igračke legende počele da se raduju i skaču  poput odbojkašica ili onih koji ostvare neku neočekivanu pobedu protiv najvećih favorita".