09.08.2024.

07:49

Foto: tanjug/ap

Sport

Srbija gazila Amere, pa Lebron održao govor saigračima! "Kralj" se poklonio "orlovima"

Nažalost, "orlovi" su u finišu utakmice posustali, pa su Amerikanci pobedili 95:91u subotu će se protiv Francuske boriti za zlatnu medalju (21.30), dok će naši asovi od 11 časova sa Nemcima igrati za broznu.

Lebron je posle pobede otkrio šta je rekao saigračima.

- Rekao sam im da je dobro biti testiran. Sjajno je biti testiran. Naš krajnji cilj je na dohvat ruke. Radujemo se utakmici u subotu protiv Francuske. Odao bih veliko priznanje Srbiji, protiv nas su dali sve što su imali, sjajna su ekipa, igrali su neverovatno dobro, testirali su nas i to nam je trebalo - rekao je Lebron, koji je tokom meča iznervirao našeg Bogdana Bogdanovića.

Informer

Pobeda nad Srbijom mu je jedna od dražih u karijeri.

- Ovo mi je među najboljim trenucima u karijeri. Imam 39 godina, ulazim u svoju 22. sezonu. Ne znam koliko ću još imati prilike i trenutaka poput ovoga da se takmičim za nešto. Boriti se za nešto veliko i igrati velike utakmice, a večeras je bila jedna takva - rekao je Džejms nakon što je postigao 16 poena uz 12 skokova i 10 asistencija za četvrti tripl dabl u istoriji Olimpijskih igara.

Informer

Odlučujući meč je u subotu u 21.30 a 39-godišnji Lebron je svestan da će igrati protiv ekipe koja će imati veliku podršku publike.

- Igraju zajedno već neko vreme. Navijači su ih "hranili". Radujemo se tom meču.