09.08.2024.

18:18

Foto: Informer

Sport

(UŽIVO) To breee, Aleksandra u finalu, nova medalja za Srbiju!!! "Delfini" razbili Amere, sad na zlato! (VIDEO)

Obavezno budite uz nas, ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igram.

Petak 9. avgust

11.10 Srpski dvosed Marko Novaković i Marko Dragosavljević i drugi, koji čine Anđelo Džombeta, Vladimir Torubarov ostali su bez plasmana u A finale  K2-500m 
11.20 Stefan Takov je poražen u osmini finala - tekvondo, 80kg
11.30 Rvač Hetik Cabolov plasirao se u četvrtfinale u disciplini rvanje slobodnim stilom do 74kg
12.00 Aleksandra Perišić je u osmini finala pobedila Ozode Sobirjonove - tekvondo do 67kg
12.55 Poraz rvača Hetika Cabolova u četvrtfinalu - u kategoriji do 74 kg
13.30 Kajakaši Marko Novaković i Marko Dragosavljević zauzeli su treće mesto u B finalu u disciplini K2 500 metara,dok su Vladimir Torubarov i Anđelo Džombeta su istu trku završili na osmoj poziciji.
14.35 Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Parizu, pošto su u polufinalu pobedili Ameriku 10:6. 

15.45 Aleksandra Perišić plasirala se u polufinale tekvondoa u tategoriji do 67 kilograma. 

16.37 Aleksandra Perišić - polufinale

21.19 Aleksandra Perišić - FINALE

19.01 - U toku je finale fudbalskog olimpijskog turnira. Na poluvremenu Španija vodi protiv Francuske 3:1.

18.46 - Rođeni Kamerunac sa francuskim pasošem, košarkaš SAD Džoel Embid, biće, u to nema nikakve sumnje, na najjačem udaru navijača u košarkaškom finalu u Parizu.

- Volim Francusku, ali me ne plaše. Nisam bio kod kuće i razmišljao: 'O moj Bože, želim da igram sa Francuskom, nadam se da će se tako završiti, jer bi to bio divan završetak, da bi navijači bili ludi, da ću moći da uživam u njihovim zvižducima', što ću još da uradim u finalu (osmeh). Postoji samo jedan cilj: osvojiti zlatnu medalju, ma koliko to koštalo - poručio je centar Filadelfije Seventisiksers.

18.31 - Rukometna reprezentacija Nemačke prvi je finalista olimpijskog turnira posle dramatičnog meča, trilera protiv Španije i pobede rezultatom 25:24 (12:12). Junak Nemaca je fenomenalni golman Andreas Volf sa 22 odbrane danas! U finalu Nemačka će igrati protiv boljeg iz duela Danska - Slovenija.

18.10 - Odbojkaši Sjedinjenih Američkih Država osvojili su bronzanu medalju. Oni su u utakmici za treće mesto savladali selekciju Italije sa 3:0 u setovima (25:23, 30:28, 26:24). Za zlatno odličje sutra od 13 časova boriće se domaćin Francuska i Poljska. 

17.26 -  Znamo sa kim igramo, izvanredna ekipa koju vrlo poštujemo, poručuje selektor Srbije Svetislav Pešić uoči meča za bronzanu medalju protiv Nemačke sutra od 11 časova.

17.21. - Posle meča sa Srbijom oglasio se i selektor američkih vaterpolista Darko Udovičić. On je pre svega poželeo "delfinima" sve najbolje u finalu.

17.10 - Nemanja Ubović, Miloš Ćuk i Sava Ranđelović zagrmeli su posle junačke pobede nad SAD (10:6) u polufinalu Olimpijskih igara. Potpuno im je svejedno ko će im biti rival u borbi za zlato!

Informer

 

17.01 - Tako je, breeeeee! Tekvoindistkinja Aleksandra Perišić obezbedila je novu, četvrtu medalju za Srbiju. Ona je u polufinalu pobedila Kineskinju Song Đi 2:0. U borbi za zlatu sjajnu srpsku tekvodistkinju čeka Viviana Marton iz Mađarske. Duel za zlato počinje večeras u 21.19.

16.51 - Došli smo da osvojimo zlato, a ne samo da uđemo u finale, poručuju vaterpolisti Nikola Jakšić i Strahinja Rašović.

Rašović je plakao od sreće posle pobede nad Amerima od 10:6, ali Jakšić ističe da ništa još nije gotovo. 

16.40 - Selektor vaterpolista Srbije, Uroš Stevanović (41), izborio je sa svojim pulenima finale Olimpijskih igara i tvrdi da mu nije važno sa kim će igrati u meču za zlatnu medalju.

- Zadovoljni smo, kako ne! Ušli smo u finale Olimpijskih igara! Ovo su najbolje dve utakmice koje smo odigrali do sada, mislim na Grčku i na SAD. Možemo da budemo zadovojljni jer smo igrali često sa igračem manje. Čestitam momcima i stručnom štabu. Moramo da se oporavimo i da se fokusiramo na predstojeće finale. Nemamo neku želju, niti biramo protivnika, najvažnije je da se oporavimo i odigramo kao znamo, ali činjenica je da se radi o dve sjajne ekipe - istakao je Stevanović.

Informer

 

16.30 - PRVE REČI DELFINA NAKON POBEDE NAD SJEDINJENIM MAERIČKIM DRŽAVAMA I PLASMANA U FINALE!

Nakon meča svoje utiske su izneli srpski vaterpolisti Nemanja Vico i Radomir Drašović, koji su odlučni u tome da još uvek ništa nije gotovo, te da trebaju da se fokusiraju na finalni meč.

Posle Grčke smo se okrenuli polufinalu i samo to nam je bilo u glavi. Na jedan korak smo do sna svih, od prvog do poslednjeg. Maštali smo i sanjali o ovom momentu. Svi smo pokazali karakter. Posle onakve grupe da pobedimo Grčku i sada Ameriku je stvarno veliki podvig. Čekamo protivnika za finale. Mislim da smo svi spremni da damo sve od sebe u samoj završnici takmičenja. Ovo će biti utakmica karijere skoro svima nama. Za ovo sam trenirao, ustajao rano, trenirao ceo život. Ostaviću poslednji atom snage makar me izbacili iz bazena. Sve ću dati od sebe i nadam se da ćemo da slavimo zlato. Gledaćemo večerašnje finale, ko god da dođe svejedno je, ne priželjkujemo nikoga. To će bit jedna izuzetna utakmica. Osvetlali smo obraz našoj braći košarkašima - poručio je Vico.

Informer

Nemanja VIco

Samo mi znamo kroz šta smo morali da prođemo do finala, nije manjkalo timskog duha. Danas smo izgledali i igrali odlično, odbrana, fokus, smirenost, sve je bilo na nivou. Nećemo stati na ovom, imamo fore sat-dva da dođemo sebi i posle krećemo da se spemamo za sledeću utakmicu. Nije važno da li će preko puta nas biti Hrvatska ili Mađarska. Pobediće srce i tim - poručio je Drašović.

Informer

Radomir Drašović

16:15 - Tekvondistkinja Aleksandra Perišić, koja se takmiči u kategoriji do 67 kilograma, u polufinalu je Olimpijskih igara u Parizu, pošto je pobedila Tajlanđanku Sasikarn Tongčan 2:0 (5:3, 4:2).

15.45 - SRBIJAAAAAAAA JE U FINALUUUUU!!!!!! Naši vaterpolisti porazili su Sjedinjene Američke Države rezultatom 10:6, u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu!

Nakon smene generacija malo ko je verovao u ovakvu igru našeg nacionalnog tima. Srbi igraju kao švajcarski sat onda kada je to najpotrebnije. Srbija je, otkada igra pod ovim imenom, treći put u finalu i to opravdano. Dvostruki olimpijski šampioni bili su odlučni u tome da se plasiraju u samu završnicu takmičenja u Parizu, i u tome su uspeli. Timski rad, vrhunski napad, ali i odbrana rezultiralali su trijumfom. "Delfini" su preuzeli terensku inicijativu i baš poput one iskusne ekipe koja je predstavljala naš grb na prethodne dve planetarne smotre, potpuno dominirala na terenu. Amerikancima nije pomoglo ni to što je na njihovoj klupi bivši selektor upravo Srbije, Dejan Udovičić. Vrsni poznavalac srpskog vaterpola pokušao je raznim strategijama da kupi vreme i sa timom stigne do izjednačenja, ali ovoga puta nisu imali sreće. Došlo je vreme da i naša nacija savlada Amerikance, bar u vaterpolu!

 Vaterpolisti Srbije će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Mađarska - Hrvatska, koji igraju večeras od 19.35 časova.

🚥SRBIJA (10) - SAD (6) 🚥

Golovi: Dedović (3), Nikola Jakšić (3), Petar Jakšić, Sava Ranđelović, Mandić, Ćuk

Informer

 

15.25 - "Delfini" vode i nakon treće četvrtine! Samo osam minuta srpski nacionalni tim deli od medalje. Naši reprezentativci su odlično startovali meč, iako se činilo da će biti u egalu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Bez obzira na to što je rezultat u prvom kvartalu bio izjednačen (2:2), Srbi su se prvi odlepili i krenuli u vođstvo. U istom tonu nastavili su u drugoj četvrtini, a i nakon poluvremena. Ukoliko nastave u istom ritmu, reprezentativci će se plasirati u finale i osigurati medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. AJDE SRBIJA!

🚥SRBIJA (8) - SAD (6) 🚥

Golovi: Dedović (3), Nikola Jakšić (2), Petar Jakšić, Sava Ranđelović, Mandić,

Informer

Detalj sa meča Srbija - SAD

15.15 - Britanac Tobi Roberts (19) osvojio je olimpijsko zlato u sportskom penjanju u disciplini bolder i lid. On je na kraju takmičenja imao najviše poena - 155,2. Srebro je pripalo Japancu Soratu Anrakuu sa 145,4 poena, dok je do bronze stigao Austrijanac Jakob Šubert sa 139,6 poena.

15.10 - Vaterpolisti Srbije vode nakon druge četvrtine protiv Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 6:4! Golove za naš nacionalni tim upisali su Dedović (2), Nikola Jakšić (2), Petar Jakšić, Sava Ranđelović.

🚥SRBIJA (6) - SAD (4) 🚥

Informer

15.00 - Južnokorejska olimpijska vicešampionka u streljaštvu, Kim Je-đi, srušila se tokom konferencije za novinare. Njeno stanje se pripisuje iscrpljenosti i stresu nakon učešća na Igrama. Kim je prebačena u bolnicu i ostaće na posmatranju dok se u potpunosti ne poporavi.

Ona je pogodila srebro iz vazdušnog pištolja i postala fenomen na društvenim mrežama zbog futurističkih naočara koje je nosila, ali i stila zbog kojeg je u domovini ponela nadimak “ubica sa osmehom”.

14.50 - Situacija nakon prve četvrtine između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država je izjednačena (2:2). Golove za naš nacionalni tim postigli su Jakšić i Sava Ranđelović.

🚥SRBIJA (2) - SAD (2) 🚥

Informer

Detalj sa meča Srbija - SAD

14.45 - Plivač na otvorenim vodama iz Mađarske, Kristof Rasovski osvojio je zlatnu medalju u trci na 10 kilometara. Deonicu na reci Seni otplivao je za sat, 50 minuta i 52 sekunde.

Srebro je pripalo Nemcu Oliveru Klemetu, a bronza još jednom Mađaru - Davidu Betlehemu.

14.35 - Vaterpolisti Srbije upravo startuju polufinalni meč protiv Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovaj duel možete pratiti uživo na našem lajv blogu.

14.20 - Vaterpolisti Italije i Španije trenutno igraju meč razigravanja za plasman od 5. do 8. mesta na Olimpijskim igrama u Parizu, a Italijani su napravili dosad neviđen gest u znak protesta! Naime, Italijani su okrenuli leđa tokom intoniranja himne, a onda su zaigrali meč sa igračem manje, ali to nije sve! Više o ovoj vesti možete pročitati OVDE!

Informer

 

14.10 - Egipatski olimpijski rvač Mohamed Elsajed (26) uhapšen je u Parizu zbog optužbi za seksualni napad, saopšteno je iz francuskog tužilaštva. Sportista je priveden rano jutros zbog sumnji da je nasrnuo na jednu devojku ispred poznatog kafića u francuskoj prestonici.

13.58 - Vaterpolo reprezentacija Srbije od 14.30 igra polufinalni meč Olimpijskih igara u Parizu protiv Sjedinjenih Američkih Država. Meč možete da pratote na našem uživo blogu OVDE.

13.47 - Petra Butala Kovačić, trener Aleksandre Perišić, nije bila zadovoljna posle prve borbe.
- Prva borba, nisam zadovoljna, ali je obično je takva prva. Ovo je jako veliki događaj i stisla se. Uradila je ono što je potrebno za finale, sledi vrlo opasna Tajlanđanka i sada ostaje da se smirimo i zagrejemo za nastavak. Nisam očekivala dramu, ali je sa Aleksandrom je uvek tako. Uvek je na ivici srčanog udara - rekla je Butala Kovačić.

Informer

13.33 - Naši kajakaši Marko Novaković i Marko Dragosavljević zauzeli su treće mesto u B finalu u disciplini K2 500 metara na Olimpijskim igrama u Parizu. Drugi dvojac Vladimir Torubarov i Anđelo Džombeta su istu trku završili na osmoj poziciji.

Informer

13.20 - Aleksandra Perišić će se u 15.45 u četvrtfinalu boriti protiv Sasikarn Tongčan sa Tajlanda. 

12.54 - Hetik Cabolov je poražen od Japanca Daićija Takatanija sa 10:0 u četvrtfinalu.
Loše je počelo. Poveo je Japanac sa 2:0, pa 4:0, a onda je dobio još dva poena za ubedljivih 6:0. Na kraju slavlje Japanca sa 10:0, uništio je našeg rvača. Nadamo se repesažu, a Japanac mora da dođe do kraja takmičenja.

Informer

12.34 - Naša tekvondistkinja Aleksandra Perišić u osmini finala kategorije do 67kg pobedila je Ozode Sobirjonove iz Uzbekistana sa 2:1. Prvu rundu je izgubila sa 5:0, a potom dobila naredne dve 8:4 i 2:0.

Dobila je Perišić udarac nogom u glavu i Uzbekistanka je povela 5:0, koliko je ostalo do kraja prve runde. Aleksandra dobija potom  tri poena posle udarca u glavu na startu druge runde, pa je usledio novi sjajan udarac za vođstvo Aleksandre od 6:0 u drugoj rundi. Protivnica je smanjila na 6:4, ali je Aleksandra uspela da zada još jedan udarac u telo i da dobije drugu rundu sa 8:4.

Odluka je pala posle treće runde. Bravooo, pobeda Aleksandre, koja dobijaodlučujuću  rundu u finišu sa 2:0 i meč sa 2:1.

Informer

12.24 - Takov neće boriti za zlatnu ili srebrnu medalju, ali bi mogao do bronze, ukoliko njegov protivnik iz osmine finala stigne do finala, a kasnije on savlada preostale protivnike koji mu se nađu na putu do odličja.

- Verujem da je moglo malo bolje, sudeći da sam se spremao dva meseca koliko sam mogao, ovo je realna slika. Trebalo je mnogo bolje, nisam bio dobar i na meni je da ocenim. Ne tražim izgovore ali bila je ta povreda, stigla je kvota baš kad sam se oporavio i krenuo sam da se spremam čin sam saznao. Oslabio sam, izgubio sam na mišićnoj masi i ne osećam se dovoljno snažno u odnosu na protivnike - poručio je Takov.

Informer

12.21 - Uskoro na borilište izlazi i srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić, koja će se u osmini finala kategorije do 67kg u boriti protiv Ozode Sobirjonove iz Uzbekistana.

11.56 - Naš tekvondista Stefan Takov je u kategoriji do 80 kilograma poražen u osmini finala od Fajsala Savadoga iz Burkine Faso sa 2:0, ali možda to neće biti kraj, ako njegov rival ode do kraja takmičenja Tokov ide u repesaž. 

Fajsal je poveo posle dve sekunde, sad ima 4:0 posle dva udarca u telo. Jedna kazna Fejsala pa udarac u telo zadao je Takov koji smanjuje na 6:4. Naažalost, Savadogo vodi 6:4 posle prve runde.
Neee, Takov je dobio dva udarca u telo i gubi 4:0 na sartu druge runde. Tooo, nogom u glavu udario je Takov rivala i smanjio ne 4:3, ali su usledila dva udarca u telo Fejsala koji ide ne 8:3.  Savadogo posle novog udarca vodi 8:6, ali na kraju dobija ovaj meč - 6:4, 8:7 i ide u četvrtfinale.

11.47 - Naredni rival Cabolova će biti bolji Japanac Daićija Takatanija koji je bio bolji od Genadrija Garzona Kabaljera sa Kube.  

11.31 - Naš rvač Hetik Cabolov ide u četvrtfinale, pobedio je Imana Mahdavija sa 10:0. Cabolov je bio sjajan, brzo je poveo 2:0, još jedan dobar zahvat, bacio je rivala na strunjaču i vodi 6:0. Još dva poena dobio je naš rvač, pobeda od 10:0. Sjajno, rutinska pobeda.

11.18 - Srbija bez medalje! Marko Novaković i Marko Dragosavljević bez A finala,  bili su šesti u polufinalu, a nisu uspeli ni Anđelo Džombeta i Vladimir Torubarov, trku su završili na osmom mestu.  Idu u B finale danas u 13.20! Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

11.15. Ajmo momci, idemo po finale!

10.55 - Marko Novaković i Marko Dragosavljević, kao i Anđelo Džombeta i Vladimir Torubarov veslaće u polufinalu kajak dvoseda od 11.10. Pokušaće da izbore finale i borbu za medalje. Moraju da budu među četiri najbolje posade u grupi, a oba dvoseda se takmiče u istoj, drugoj polufinalnoj grupi.

10.14 - Aleksa Avramović je imao zanimljivu situaciju sa Stefom tokom utakmice.

09.45 - Pogledajte kako su sudije pobegle od naših košarkaša posle utakmice sa Amerikom. Ali, su Bogdanović i Gudurić ipak stigli da im očitaju bukvicu jer su nas pokrali u finišu meča.

09.11 - Jelena Đoković, supruga Novaka Đokovića, pružila je podršku košarkašima.

09.00 - Najzaslužniji za pobedu Sjedinjenih Američkih Država protiv Srbije 95:91 u polufinalu Olimpijskih igara sa 36 poena bio je Stef Kari, koji priznaje da je "drim tim" jako malo delilo od poraza.
Nisam dobro šutirao na turniru, ali to nije uticalo na samopouzdanje. Znam za šta sam sposoban. Imao sam par dobrih šuteva na početku i to me je pokrenulo. Na svu sreću, uspeo sam da pogodim kad je trebalo. Pokazali smo kakav smo tim. Nismo igrali najbolju košarku, ali uspeli smo. Osetili smo da smo na jednu loptu od poraza, od ambisa. Imali smo trenutke kada nam je bilo jasno da nam nije veče, a oni su pogađali - rekao je Stef. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

08.33 - Rvač Hetik Cabolov boriće se u osmini finala od 11.30 časova protiv Imana Mahdavija.

08.32 - Kreću tekvondisti. Aleksandra Perišić boriće se u osmini finala od 12 časova protiv Ozode Sobirjonove iz Uzbekistana u kategoriji do 67 kg . Stefan Takov boriće se u osmini finala od 11.20 časova protiv Fejzala Savadogoa iz Burkine Faso.

08.32 - Kajakaški četverac, koji je bio šestoplasirani u finalu, daje i dva dvoseda. 
Marko Dragosavljević i Marko Novaković i Anđelo Džombeta i Vladimir Torubarov nadmetaće se u polufinalu i opet su u istoj grupi kao i u četvrtfinalu. Među osam čamaca u finale će četiri prvoplasirana.

Informer

08.31- Vatepolisti igraju u polufinalu protiv SAD, a uvertira su im srpski sportisti u kajaku i u borilačkim sportovima. Srbija nije bez predstavnika slobodnim stilom (74 kg), Hetik Cabolov, rvač iz Vladikavkaza, od 2021. je pod našom zastavom, a prošle godine je bio treći u svojoj kategoriji i na Svetskom prvenstvu u Beogradu i na Evropskom šampionatu u Zagrebu. Protivnik u prvoj borbi mu je Iranac Iman Mahdavi, emigrant u Italiju, takmičar u Izbegličkom olimpijskom timu, koji je pod zastavom i himnom Međunarodnog olimpijskog komiteta prve sportiste imao u Riju 2016.

08.31 - OVDE možete da pogledate sve što se dešavalo tokom minulog dana, kao i rezultate i satnicu takmičenja naših najboljih sportista na Igrama u Parizu. 

08.30 - Dobro jutro! Pratite uz Informer.rs srpske sportiste 15. dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i sva ostala dešanja sa OI.